Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Napadi vročine pri partnerju, podobno kot pri ženskah v menopavzi


Vprašanje:

Pozdravljeni! Želela bi vaš nasvet za problem, ki ga nihče ne zna rešiti, mogoče ga boste pomagali vi. Mojega partnerja že kar nekaj časa napadajo vročinski napadi, podobno kot pri ženskah v mnopavzi. Za trenutek ga polije in postane moker, nato ga že čez nekaj časa zebe. Kaj bi to bilo? Bil je pri zdravnikih in mu nobeden ne ve odgovoriti. Res ima problem z žolčnimi kamni, bil je že pripravljen za operacijo, pa mu je pritisk malce zrastel in ga niso operirali. Pred kratkim je imel pljučnico, naredil je vse preiskave in tudi ne vedo, kaj bi bilo. Sedaj je Še v hujŠi obliki in tudi težje diha. Prosim vas, če mi lahko kaj pomagate. Hvala!

Odgovor:

Nič mi niste napisali, ali ima kakšna zdravila. Očitno ima krvni pritisk, ker ga niso operirali, je moral biti kar velik. Ali je potem dobil terapijo, tablete? To je namreč lahko vzrok za napade, ki jih opisujete s potenjem in dušenjem. Glede na to, da je ob pljučnici opravil preglede (verjetno pregled krvi, RTG slikanje pljuč, pulmolog) verjetno ne gre za infekcijski problem.

Potrebna je ureditev krvnega pritiska, tako da bo ves čas normalen, tudi ob naporih, nato pa je potrebno odstraniti te žolčne kamne. Za ureditev pritiska bi zelo priporočal pri kardiologu vsaj obremenitveno testiranje (CEM preiskava), ko bo z zdravili krvni pritisk urejen. Nato boste videli, ali bo ta problem še prisoten. Spoštovana gospa,nič se ne reši samo in nič se ne reši hitro. Potrebno se je sistematično lotiti problemov in jih po vrsti rešiti, pa čeprav moramo na koncu jemati kakšna zdravila. To nam zagotavlja, da preživimo brez posledic. Veliko mi niste napisali, kar me zanima, ampak na osnovi tega, kar ste, pa je moje mnenje torej tako. Kar pogumno!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.