Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako naj pokurim maščobe na trebuhu in bokih?


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni! Imam eno vprašanje in sicer, ali morda veste s kakšno prehrano in gibanjem, bi bilo mogoče pokuriti maščobe na trebuhu in predelu bokov. Hvala za odgovor.

Odgovor:

Pozdravljeni,

vaše vprašanje je po ideji identično vprašanju: kako lahko shujšam v desno stran telesa, v levo pa ne?

Telo maščobo porablja enakomerno po celem telesu. Če želite hujšati morate omejiti energijski vnos hrane, vendar pa samo to ne bo dovolj. Tako pomembno, kot to koliko pojeste, je tudi kaj pojeste oz., iz česa je hrana, ki vam daje energijo, sestavljena. Če lahko na dan pojeste 5000kj (1200kcal), je bistvenega pomena ali ste pojedli dve čokoladi ali 5 kakovostnih pravilno sestavljenih obrokov. Največ energije morate vnesti z ogljikovimi hidrati (okoli 70%), malo maj z beljakovinami (okoli 15%) in nekaj tudi z maščobami (okoli 15%)
.
To so torej osnove. Odgovor na vaše vprašanje pa je: zelenjava. Zelenjave ne morete nikoli pojesti toliko, da bi se od nje zredili, prav nasprotno, več kot jo pojeste, hitreje boste hujšali. Predlagala bi, da se držite klasičnih pravil hujšanja. Imejte 5 obrokov na dan, čez dan pojejte največ 5000 kj (1200kcal) po 16:00 se izogibajte ogljikovim hidratom in pojejte vsaj tri porcije zelenjave na dan.  Pri zajtrku lahko od štručki kruha pojeste še papriko ali paradižnik, za malico lonček leče okoli 30g, za kosilo nebrušen riž z bučkami in malencani in solato, za malico korenček, za večerjo pa krožnik zelenjavne juhe in solato z malo mesa.

Če se vam maščoba nabira predvsem na enem delu telesa, morate v fazi hujšanja obvezno telovaditi, kakšne vaje morate delati, pa vam bo bolje svetoval osebni trener.

Veliko uspeha vam želim!
 Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Neaktiven

Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Rekreacija Diete in hujšanje

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.