Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Alergija na mačke


Vprašanje:

Spoštovani ! Že tri leta me muči problem, ki ne vem kako bi ga na nek način omilila. Že 10 let imam mucka, ki je večinoma v stanovanju, zunanje okolje je edino balkon, kjer gre za kakšno urico na dan. Z možem sva že 5 let v pokoju in sva se kar precej navezala nanj. Zdaj pa imamo namreč težavo, ki je nikakor nisem želela, namreč moja snaha ima alergijo na mačjo dlako. Kadar pride na obisk se ji po kakšni urici pojavijo težave - kihanje in srbenje oči. Prav težko mi je pri srcu, ko vidim, da jo včasih to zelo moti in zaradi tega skrajšajo obisk, ker ne zdrži več v stanovanju. Rada bi ji pomagala, zato vas prosim za nasvet, kaj naj naredim, da bi te njene težave čimbolj omilila. Sedaj vedno, ko pride na obisk, mucka zapremo v sobo, tako da ne pride z njim v stik, ampak težave so kljub temu. Ker se z snaho zelo lepo razumemo bi ji rada toliko pomagala, da bi lahko prišla v miru na obisk, da ne bi bila v strahu, da bo zopet kihala, ko pride k nam. Vesela bom vsakega nasveta, ki bi nam pomagal pri tej težavi. Lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni ! Tole je sicer bolj vprašanje za zdravnika alergologa kot za nas veterinarje. Žal se v primeru alergij ne da kaj dosti narediti, razen če sicer snaha lahko vzame kako sredstvo proti alergiji, ki ga ji predpiše zdravnik.
Nekaj zagotovo tudi pomaga fizičen umik živali, vendar pa dlake še vseeno ostajajo prisotne v prostoru v vsakem primeru in v primeru res hude alergije samo umik živali v drug prostor ne bo dovolj.

Lep pozdrav!


 Iris Selan, dr. vet. med.

Aktiven

Iris Selan, dr. vet. med.

Domači ljubljenčki

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal