Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako deluje Dermaroller (in podobni valčki z iglicami) na izboljšanje kože obraza?


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni! Že od pubertete imam probleme s kožo obraza,akne in povečane pore. Kljub temu, da že dolgo več nisem v najstniških letih ampak v tridesetih, je moja koža obraza včasih podobna najstniški koži. Uprabljam kremo iz lekarne, ampak pomaga le toliko, da posuši kak mozoljček. Opazila sem reklamo za izdelek Dermaroller, ki ima mikroiglice, ki naj bi izboljšale mikrocirkulacijo kože in s tem tudi njen videz. Zanima me, če to zares deluje, če bi se s tem dalo popraviti stanje moje kože - povečane pore in občasno akne. Ali je to sploh v redu za domačo uporabo, ali je tudi riziko, da povzročiš z morebitno napačno uporabo, še večje vnetje kože in podobno?  Kaj je po vaših izhušnjah s pacienti s problematično kožo najbolj učinkovita metoda , za lepši videz kože ( pomanjšanje por)?

Odgovor:

Pozdravljeni!

Postopek pomlajevanja kože z medicinskim needlingom oziroma kolagensko indukcijsko terapijo, je eden najbolj uspešnih minimalno invazivnih pristopov k izboljšanju stanja kože. Laično in bolj popularno ime za ta postopek je “dermaroler”. Medicinski pripomoček Dermaroller® je izumil ustanovitelj podjetja g. Horst Liebl in ga v letu 2000 patentiral na patentnem uradu v Muenchenu. Uporablja se za odpravljanje znakov staranja kože in poškodb, ki so nastale zaradi pretiranega sončenja pri obravnavi in odpravljanju brazgotin, ki so lahko posledica opeklin, aken ali drugih poškodb, odpravljanju gub, učvrstitvi ohlapnega tkiva in zmanjšanju znakov hipo- in hiperpigmentacije. Delovanje temelji na stimulaciji kože k tvorbi kolagena, ki podpira večino tkiva in vpliva na njegovo čvrstost in elastičnost. Kadar se samemu mehanskemu spodbujanju regeneracije kože doda še hijaluronsko kislino, amino kisline in vitamine, ki tako pridejo do aktivne plasti kože, se učinek še pospeši in utrdi.

Na tržišču je danes ogromno cenenih kopij dermarolerja za domačo uporabo. Menim, da je boljše, da tega ne počnete doma, kajti ne veste, kakšne iglice ima pripomoček, ki ste ga kupili. Te so lahko neprimerne dolžine, neprimernih konic in iz neprimernih materialov, kar je vse potencialni faktor, ki lahko poškoduje kožo ali pa v najboljšem primeru ne deluje.
Glede izkušenj z nego kože nagnjene k mozoljem in s širokimi porami: osebno imam zelo dobro kozmetiko in včasih tudi zdravila in dodatne metode za izboljšanje izgleda take kože. Obravnava je vedno individualna saj ima vsak posameznik osebne potrebe. Zdravljenje je vedno dolgotrajno.
 Nastja Lazar, dr. med.

Aktiven

Nastja Lazar, dr. med.

Kožne bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.