Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Muca se spraska do živih ran


Vprašanje:

Pozdravljeni. Imam vprašanje glede moje muce, ki se vsako sezono okoli vratu tako spraska, da ima žive rane. To je vedno nekje v času od decembra do marca. Ima srednje dolgo dlako. Bili sva tudi pri veterinarju in so naredili teste za alergijo pa niso nič ugotovili. Koža na tem mestu drugače ni nič pordela ali kako drugače vneta. Poskusila sem že vse mogoče, jo mazala z jodovo tinkturo ... Ko se rana pozdravi, si jo ponovno raspraska. Ne vem več, kako naj ji pomagam, prosim za nasvet. Ali obstaja kakšno mazilo ali sprej za pomiritev kože? Pa še to: pozimi je v glavnem v stanovanju. Dvakrat na leto jo tudi skopam in v sezoni bolh redno dobiva ampule proti bolham. Ko sem jo česala, je med dlako imela prhljaj. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Odgovor:

Malo težje bom pokomentirala zadevo, ker ne vidim v živo. Če so izključene vse alergije in možnosti praskanja, zaradi hrane,stanovanja, notranje temperature, je lahko vzrok velikokrat psihičen. V tem primeru svetujemo mačje feromone
( lahko pogledate v googlu ), izredno uporabna zadeva, poleg tega pa takim dajemo tudi sredstva proti praskanju v obliki inekcij. Kakšni uporabni sprayi ali posipi, mazila žal ne pridejo v poštev, ker se koža in dlaka samo zapacata. Zelo dobro se obnese tudi medicinski šampon. Če se muca pusti kopati, je to dobro narediti enkrat na teden, lahko samo to področje. Deluje kot peeling, da odstrani hraste in posledično preprečuje praskanje. Možnost je tudi zaščitni ovratnik, če je na takem delu vratu, da ga lahko uporabite in ni na prizadetem delu.

Lep pozdrav!
 Iris Selan, dr. vet. med.

Aktiven

Iris Selan, dr. vet. med.

Domači ljubljenčki

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal