Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Boleče noge in roke


Vprašanje:

Spoštovani! Že kar nekaj časa imam bolečine v kolkih in ramah, ki se samo še stopnjujejo. Na začetku sem mislila, da so bolečine prehodne, po dveh letih pa je vedno huje. Moram povedati, da sem morala prenehati tudi s športom, ker sem po kratki fizični aktivnosti čisto brez moči. Se mi zdi pa čudno, da čez dan hudih bolečin ni, ponoči ali proti jutru pa me sploh kolki in posledično celi nogi tako bolita, da me bolečina spravi iz postelje. Ko sem nekaj časa na nogah pa je bolje. Zadnje čase sem pogosto utrujena in slabe volje. Lepo bi vas prosila, če imate kakšen nasvet zame in se vam že vnaprej lepo zahvaljujem za vaš cenjeni odgovor.

Odgovor:

Gospa, potrebni ste obiska pri svojem zdravniku. Dve leti trajajoče težave zahtevajo razlago in rešitev problema. Morda ste že dali v laboratoriju pregledati kri (sedimentacijo, CRP, krvni sladkor, levkocite, revmatološke teste). Saj niso tako dragi. Možnost je to pogledati tudi samoplačniško. Menim, da nujno potrebujete po teh osnovnih pregledih, pregled pri nevrologu ali / in revmatologu. Možnosti je več. Kar pogumno!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.