Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Kako iz začaranega kroga nesrečnih zvez?


Vprašanje:

Pozdravljena, stara sem 49 let in živim z 21 letnim sinom. Za mano so 4 resnejše zveze, od tega je le ena trajala 12 let, ostale manj. Vrtim se v nekem začaranem krogu in enostavno ne znam iz njega. Da še nekaj povem o svoji preteklosti. Ko mi je bilo 17 let je oče naredil samomor.  Moja prva 12 letna zveza je razpadla zaradi alkohola. Druga zveza zaradi goljufije, ki si jo je partner privoščil, tretja zaradi prevelike starostne razlike in četrta se je končala s smrtjo partnerja. V drugi zvezi sem izgubila v visoki nosečnosti otroka. Kljub temu, da zelo veliko berem teme iz tega področja, meditiram in se ukvarjam z angelsko terapijo, ne znam stopit iz tega začaranega kroga, ne vem kje naj začnem. Prosim za nasvet! Lep pozdrav!

Odgovor:

Lepo pozdravljeni!

Iz vašega kratkega opisa lahko vidim, da ste preživeli kar nekaj izjemno težkih trenutkov, katere pa spremljajo tudi občutki krivde, ne dovolj dobrosti, zamenjanosti itd. Iz pisma sicer ne morem z gotovostjo razbrati, kaj je začarani krog - ali so to odnosi v katere se zapletate ali je depresija!?

Da boste lahko razumeli zakaj se zapletate v odnose, ki so destruktivni, kaj v njih iščete, kaj je vaš doprinos temu in seveda začeli vzpostavljati drugačne, bolj zdrave odnose, knjige ne bodo dovolj. Ljudje namreč potrebujemo dialog, komunikacijo, sočloveka, ki bo znal skupaj z vami poiskati vzroke in premagati vse obrambe, ki ste si jih skozi življenje vzpostavili!

Pojdite k strokovnjaku - psihoterapevtu - na pogovor, vsaj enkrat!

Lep pozdrav!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

16. 06. 2013 18:12:07
Pozdravljeni!

Začnite pri sebi!
Dovolj hudega vam je natrosilo življenje, da več res ne potrebujete in partnerja za vsako ceno, tudi ne. Če se s sinom razumeta, ker niste napisali nasprotnega, predvidevam,da se, potem si vzemite čas in naredite nekaj zase. Tako boste pridobili tudi na samospoštovanju, saj niste krivi za nesrečne dogodke v preteklosti, tako boste bolj zadovoljni in verjemite, zadovoljni ljudje so povsod priljubljeni in dobrodošli.
Morda je v knjigah tudi kaj ,kar lahko človeka spodbudi k razmišljanju, morda so kje angeli, ki bdijo nad nami,a očitno vaš spi.Zato se zbudite vi, ,privoščite si druženja z naravo, vključite se v kakšno društvo, med prostovoljce, pišite,rišite, ukvarjajte se z ročnimi deli....odločite se za kaj, kar morda niste nikoli upali, oditi na izlet , morda v kino, gledališče....poglobite dosedanja prijateljstva, naredite si seznam stvari, ki jih bi radi počeli, in ne mislite na preteklost kar naprej.Kdor gleda nazaj, zgreši pot naprej, pravijo.In še to trdijo,da smo za svoje življenje v prvi vrsti odgovorni sami. Ko bo na vidiku novi partner, ga pa le dobro spoznajte, preden se odločite za novo zvezo.

Vse dobro in srečno na poti v lepši jutri!