Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako iz začaranega kroga nesrečnih zvez?


Vprašanje:

Pozdravljena, stara sem 49 let in živim z 21 letnim sinom. Za mano so 4 resnejše zveze, od tega je le ena trajala 12 let, ostale manj. Vrtim se v nekem začaranem krogu in enostavno ne znam iz njega. Da še nekaj povem o svoji preteklosti. Ko mi je bilo 17 let je oče naredil samomor.  Moja prva 12 letna zveza je razpadla zaradi alkohola. Druga zveza zaradi goljufije, ki si jo je partner privoščil, tretja zaradi prevelike starostne razlike in četrta se je končala s smrtjo partnerja. V drugi zvezi sem izgubila v visoki nosečnosti otroka. Kljub temu, da zelo veliko berem teme iz tega področja, meditiram in se ukvarjam z angelsko terapijo, ne znam stopit iz tega začaranega kroga, ne vem kje naj začnem. Prosim za nasvet! Lep pozdrav!

Odgovor:

Lepo pozdravljeni!

Iz vašega kratkega opisa lahko vidim, da ste preživeli kar nekaj izjemno težkih trenutkov, katere pa spremljajo tudi občutki krivde, ne dovolj dobrosti, zamenjanosti itd. Iz pisma sicer ne morem z gotovostjo razbrati, kaj je začarani krog - ali so to odnosi v katere se zapletate ali je depresija!?

Da boste lahko razumeli zakaj se zapletate v odnose, ki so destruktivni, kaj v njih iščete, kaj je vaš doprinos temu in seveda začeli vzpostavljati drugačne, bolj zdrave odnose, knjige ne bodo dovolj. Ljudje namreč potrebujemo dialog, komunikacijo, sočloveka, ki bo znal skupaj z vami poiskati vzroke in premagati vse obrambe, ki ste si jih skozi življenje vzpostavili!

Pojdite k strokovnjaku - psihoterapevtu - na pogovor, vsaj enkrat!

Lep pozdrav!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal