Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Boleči prstni sklepi


Vprašanje:

Pozdravljeni! Že kar kakšno leto opažam boleče ročne sklepe, v zadnjem času opažam tudi oteklost, ampak v jutranjem času. Ko prste razgibam, otekline počasi izginejo. Najprej prstni sklepi, po nekem času se je stvar preselila tudi na zapestja in še malo kasneje na komolce. Potem na nožne prste. Pred kakšnimi 5 meseci sem seveda obiskala svojo zdravnico, ki me je poslala na testiranje krvi in sicer v vseh možnih kategorijah in končna diagnoza je bila, da imam sicer rahlo povečan holesterol, da je nekaj več bakterij v urinu, kar je zame, ki sem sicer za 49 letnico res zdrava, neobičajno, ampak še v mejah, končna diagnoza pa, da so bolečine prav gotovo psihičnega izvora. In karton zaprla, ker kot mi je razložila, od tu naprej mi ne more pomagat. Saj ji verjamem. Moram povedati, da sem ena tistih srečnic, ki so zdravi, razen seveda, da mi sem pa tja ponagaja moj razum, ki je preveč analitičen in preobčutljiv in pri teh letih še vedno v nekem delu dovolj plah, da me zamaje, vendar ne več v taki meri, kot me je 15 let nazaj, ko sem pristala na pomirjevalih in antidepresivih, za katere sem se odločila, da jih ne bom niti poskusila jemat. Raje sem naredila tečaj globinske meditacije, kar nekaj let resno meditirala in spreminjala svoj mind. Uspelo je, vsaj mislim. Ampak še vedno sem samo človek:-). Da končam: dejstvo je, da se sprašujem, če je mogoče, da holesterol na tak način vpliva na sklepe, da so mogoče tudi povišane vrednosti bakterij v urinu pokazatelj kakšne začetne faze bolezni, razen vnetja urinarij. Ginekološko sem povsem zdrava, je torej možno, da se zaradi manjše psihične prenapetosti, ki je za današnje čase skoraj neizogibna, vsako jutri zbujam s temi bolečinami? Povem še, da sem spremenila način prehranjevanja in se osredotočila na pretežno presno prehrano, da se gibljem, ker imam tudi tako službo, imam pa kar nekaj kilogramov preveč. Vitke se pravzaprav niti ne poznam in nimam interesa hujšati. Tako se dobro počutim. Upam, da nisem napisala preveč. Strah me je kakšne sklepne bolezni, za kar pa moja zdravnica pravi, da trenutno ni pokazateljev v krvi. Hvala vam za vaš trud.

Odgovor:

Spoštovana gospa!

Težave, ki jih opisujete v smislu oteklih in okornih sklepov, ki se zjutraj po nekaj časa razgibajo, so tipične za revmatsko bolečino. Holestereol nikakor ne vpliva oz. ne povzroča bolečin v sklepih in otrplost prstov. Gibate se, spremenili ste prehranske navade. Imate veselje do življenja, niste na antidepresivih (iz teh težav ste se skopali že pred leti).
Spoštovana gospa. Obstajajo serološko negativne oblike revme, to pomeni, da se v krvi ne morejo dokazati. Predlagam, da prosite svojo zdravnico, da vas napoti k enemu revmatologu, saj preiskave, ki jih delajo oni, vaša zdravnica ne more narediti. Še vedno pa je tudi nekaj drugih možnosti, ki jih bo revmatolog izključil oz preveril. Zagotovo pa obstaja razlaga, zato ne obupati in težave kar sprejeti. Potrebna je postavitev diagnoze in pravilno pozdraviti oz. odstraniti težave, če je možno. Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

14. 12. 2011 17:16:31
Spoštovana gospa!

Ta problem, ki ste ga opisala je tipičen revmatski problem, ki ste ga dobila v postelji, in nima nobene zveze z krvjo, holesterolom in drugim kar navajate!

Sama ste opazila, da v jutro ( po spanju) imate težave z prsti in sklepi rok, kar dokazuje, da imate negativno sevanje v sredini postelje, na področju, kjer vam počivajo roke med spanjem!

Zakaj je to, ali pa je celo vsa postelja negativna pa je drugo vprašanje, ali je to Hartmanova črta ali celo križ, elektro magnetno sevanje od kablov ali varčnih žarnic ali pa je od elektronskih aparatov in če to ni, je potem sigurno od vzmetnice in tudi lahko od plastnega sevanja, zato vam predvsem priporočam, da si kupite nadvzmetnico: Gold T 30 od spominske pene dimenzij: debelina 4,5 cm x 190 x 90 cm in samo ta dimenzija vam bo pomagala!

Če se vam ne bo v nekaj dneh izboljšalo, me direktno obvestite, da bi našli pravi vzrok vašega problema!

Vse tisto drugo kar pišete v zvezi z medicinskimi in psihološkimi pa tudi z prehrambenimi vprašanji in navodili , je brez predmetno, ker na škodljivo sevanje, odnosno na škodljive energije; hrana in medicinske analize, na revmatične probleme ne vpliva, medtem pa vplivajo na škodljivo sevanje le negativne mere, negativne oblike, elektro in elektronsko sevanje pa lahko še vodno in tehnično sevanje, a poleti pa še bio sevanje, no važno je še, kako je postavljena hiša, njene dimenzije, oblika in drugo!

Biotronika nova veda, v glavnem rešuje vse naštete probleme, če se odločimo rešiti problem zdravja stanovalcev določenega področja!

Seveda pa je zdravju le v pomoč če živimo, jemo in razmišljamo zdravo, vendar v tem ni rešitev zdravstvenih problemov, saj za revmatske bolezni in podobno, medicina sama javno prizna, da ne vejo za vzroke nastanka teh bolezni!

V upanju ,da sem vam na vse odgovoril, vas lepo pozdravljam!
Konrad Ajster
Več: http://sites.google.com/site/biotronikanovaveda/
E- pošta: konrad.ajster@gmail.com
17. 12. 2011 08:47:53
Pozdravljen g. Kondrad!
Končno imam malo časa da se vam zahvalim za vse posredovane nasvete.
Tukaj berem o revmi. Ja meni pravijo da je nimam,začeli so se mi pojavljati izrastki na sklepih na levem prstancu drugi sklep je izrastek 4 mm in na desni nogi med palcem in kazalcem drugi sklep vzporedno. Na roki boleče, na nogi pa samo če nerodno stopim in se izrastka dotikata. Bila sem pri zdravnici,me je poslala na slikanje rok. Izvida še nimam,na slikanju sem bila takoj na vrsti. Rendgenolog mi je pa rekel in pokazal svoje sklepe,da se moramo po 50 letu uščipniti,če nas nič ne boli,da vemo da smo še živi. No veselo sem se nasmejala on pa z mano in jaz sedaj veslo nosim te izrastke.
Jaz uporabljam vašo metodo tuširanja in izpiranja in izogibanja vseh stvari katere sevajo in lahko povem,da med tem časom ko se nisem oglasila kljub napornemu delu se počutum veliko boljše oz. dobro.
Tudi meni ponoči roke mrtvijo torej bom morala še s posteljo nekaj narediti.
Hvala g. Kondrat,da svoje znanje podarjate nam in nam lajšate težave.
Imamo lepo idilično jutro vse je čisto belo in oprano . Kakšno vesleje pogledati ven,še lepše pa,ko sedaj pridem k svojim ljubljencem v hlevu in me vsi veselo pozdravijo in čakajo na mojo pozornost in s tem seveda hrano.
Lep pozdrav vam g Kondrad in vsem sodelujočim v forumu
Majda
12. 03. 2012 21:07:21
Spoštovani!
Za moje vprašanje o srčnem popuščanju sem dobila obširen odgovor v članku mag. Nadje Ružič Medvešček, dr. med. pod enakim naslovom. Lepo in zame razumljivo in sprejemljivo je vse opisala. Prepoznala sem vse svoje simptome, vendar nisem bila niti kadilka, niti sem bila pretežka. Takoj, ko sem ugotovila, da imam visok krvni tlak (v času menopavze) sem ga kontrolirala z zdravili po priporočilu zdravnika internista. Fizično sem bila verjetno preaktivna in psihično preobremenjena z uskljajevanjem družinskega in profesionalnega dela. No, to je, kar je. Zato bom vesela vsakega nasveta glede možnosti čim bolj normalnega življenja s to boleznijo.
Lep pozdrav