Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolečine v prsnem in hrbtem delu


Vprašanje:

že več mesecev imam bolečine v prsnem in hrbtnem delu. Bolečine se selijo po celem hrbtu. Stalno pa ostaja bolečina pod lopaticami in v isti višini v prsnem delu. Na začetku so bile bolečine močne, zato sem moral jemati protibolečinske tablete. Od začetka avgusta ne jemljem več omenjenih tablet, vendar ves čas čutim bolečino. EKG je v redu, UZ pregled trebušnih organov je v redu. RTG prsne hrbtenice kaže na srednje izraženo spondilozo v srednjem in spodnjem delu. Ali bi bila omenjena bolečina lahko vzrok kakšne druge bolezni, ali menite, da se pojavlja bolečina zaradi degenerativnih sprememb. Kaj mi svetujete. Trenutno hodim na fizioterapije ( vroči obkladki, telovadba, magnetna terapija). V naprej se vam zahvaljujem za odgovor in lep pozdrav.

Odgovor:

Bolečine v prsnem in hrbtem delu, selijo se po celem hrbtu. EKG, UZ nista pokazala patologije, le RTG - srednje hudo izražene obrabe. Menim, da je fizioterapija prava stvar, ki lahko pripelje do umiritve bolečin. Vsekakor svetujem dalje, da z RTG slikami opravite še ortopedski pregled, da opredelite stopnjo vaših težav, predvsem pa perspektivno izveste, kaj lahko pričakujete v prihodnosti in kako živeti, da boste zdravilno delovali in predvsem ne poslabšali svojega stanja. Ortoped vam bo vse to povedal in tudi svetoval, ali je potrebno obiskati še kakšnega specialista (npr. revmatologa). Najbolj pomembno je krajši čas jemati kakšen antirevmatik in izvajati vaje za krepitev mišic hrbta. Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.