Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kratek stik s partnerjem


Vprašanje:

Spoštovana, v zadnjem času imava s partnerjem malo kratek stik (pogreva neke stare stvari). Zanima me ali se bo to končalo, oz. kako dolgo še naj to prenašam? Rojena sem 14.9.1959 ob 16. uri, on pa 5 .12.1955 ob 5.25. Hvala!

Odgovor:

Pozdravljeni,

vaša karta kaže, da imate kar pestro tranzitno dogajanje. V takem času, ko planeti sprožijo rojstna vprašanja, predelelujemo intenzivno zapise, ki smo si jih izbrali in presegamo, ozaveščamo svojo življenjsko pot in smisel.
V zadnjem času, vam je tranzit Plutona, ki je sicer vladar vašega horoskopa oponiral Venero, ki je vladarica vašega partnerskega področja, zato je logično, da ste svoje vrednote, odnose, občutek kaj dajete, koliko ste vredni in kaj dobivate, doživljali intenzivno. Proces se je začel v marcu 2010 in zaključuje se konec novembra 2011.

Druga tema je Neptunski kvadrat k vašemu Soncu, ki je postavljeno v 7 hišo horoskopa, ki je partnerska hiša, Sonce pa poleg vaše vitalnosti, življenjskih ciljev in usmeritev, predstavlja tudi vašega partnerja. Ob takem aspektu se nam zatresejo tla pod nogami, izgubimo smer, izgubimo realno sliko, pogosto izgubimo motivacijo, da bi še kaj naredili, Neptun oslabljuje vitalno moč. Klasično ga interpretiramo kot "izgubo očeta, moža, partnerja, potence" torej v ženski karti se moške figure na nek način razblinijo, postanejo nerealne. V takem procesu "ne vidimo realne slike".
Neptunski proces ste imeli od maja 2010 in bo aktiven do januarja oz. še nekaj dni februarja 2012.

Imeli ste tudi Saturnov prehod preko vaše Lune /vi kot ženska in vaša čustva, stabilnost, varnost/, kar se je zamajalo v novembru 2010, aprila 2011, avgusta 2011, trenutno pa Saturn "lovi" vašo progresivno Luno in vstopa v 12 hišo horoskopa.

Ko se srečata Saturn in Luna gre za čas, ko moramo opredeliti svojo čustveno sfero, odnos do lastne ženskosti, opredelimo svoje čustvene odnose in imamo priložnost za odločitev, kakšne odnose bomo želeli. Gre torej za neke vrste čiščenje in čustveno dozorevanje.

Sedaj vam bo Saturn vstopil na področje 12 hiše, ki ji rečemo tudi hiša modrosti, samote. Potrebujemo neke vrste umik da dosežemo notranje jedro svojega bistva, je predpriprava za neke vrste "novo rojstvo". V času prehoda Saturna /proces se zaključi oktobra 2013/ je teren subtilen, učimo se v neakciji nekaj doseči. Torej v takem času je potrebno pustiti da stvari tečejo, priporoča se počitek, mir, meditacija. Če se preveč fizično naprezamo potem so lahko težave z zdravjem.

Opisala sem vam, kako planeti vplivajo na vaše življenje in dajejo posledično priložnosti za rast in razvoj vaše individualnosti, samospoznanje. Ko gremo skozi take življenjske cikle je normalno, da v življenje pritegujemo ljudi, ki nam bodo pomagali ozaveščati te zapise, največkrat je to seveda naš najbljižnji.
Drugo vprašanje pa je, koliko je osnovnega ujemanja med vama, kje sta se zataknila itd.....

Vendar tako osebne stvari in tako pomembne življenjske teme, brez pogovora in v pisni obliki ne moremo objeti. Če želite se lahko naročite na svetovanje.

Vse dobro!

Opomba uredništva: rojstni  datumi so zaradi varovanja zasebnosti spremenjeni.

 Tea Pelicon

Neaktiven

Tea Pelicon

Astrološko svetovanje in vedeževanje Samozdravljenje

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.