Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Kandida in druge težave


Vprašanje:

Pozdravljeni,

že kar nekaj časa, to je 3-4 leta me pestijo za mene zelo moteči siptomi: zelo slabo počutje, čuden okus v ustih, splošna slabost, napihnjenost skoraj po vsaki jedi, sedaj so se začele bolečine v predelu ledvic, pod desnim rebrom ( konec meseca naročena na UZ jeter in žolča), napadi mrzlice po celem telesu, občutek vročine po licu, čedalje bolj me bolijo ramena, komolci in tudi zapestje, pojavlja se zaprtost in driska, tudi nekakšne bolečine v trebuhu in tudi v prsnem košu (naredila preiskave glede srca in vse vredu), nekakšni napadi tesnobe in še bi se kaj našlo. Prebiram že dolgo časa razne forume in sem zasledila moje siptome in mislim, da bi lahko imela te glivice (ne vem kako naj se izrazim) KANDIDO. Naredila sem test s slino in je res takoj postala nitnasta in se skoraj vsa usedla na dno kozarca. Prosila bi vas, da mi poveste kam naj grem na pregled ali testiranje za kandido, saj zdravnici ne upam povedati, ker pravi da so živci. Zdi se mi, da se mi stanje slabša in bi rada čimprej vedela, kaj mi je. Ali lahko pridem k vam na pregled, lahko tudi samoplačniško, samo da vem kje sem? Kakšen pregled je to in kako poteka? Stara sem 40 let in mama petih otrok. Pred pol leta sem načrtovano hujšala in se ukvarjala s hojo in tekom in sem shujšala 7 kg v dveh mesecih, sedaj pa ne gre nič več dol in gor tudi ne.Ugotavljam, da sem se takrat tudi bolje počutila. Prosila bi za vaš odgovor in mnenje kam na pregled.

Že v naprej se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Odgovor:

Spoštovani !

Našteli ste mi toliko težav, da sploh ne vem katerega specialista bi svetoval. Najprej vam čestitam, da se tako pogumni in imate 5 otrok. Upam, da vam že začenjajo malo pomagati. Okužba s kandido je zelo "moderna bolezen" in ji morda dajejo celo preveliko težo. Mislim, da je ukvarjanje s tem postalo že malo konjiček alternativne medicine. Ob preveliki teži so razna hujšanja lahko nevarna. Če gre za resen namen, je pametno, da poiščete pomoč v katerem od zdravstvenih domov, ki ponavadi organizira skupino za zdravo življenje in običajno tudi omogoči telovadbo. Redna vadba je vsekakor koristna. Pametno bi bilo razmisliti ali gre pri vas za kake stresne situacije, ki povzročajo slabo počutje. Najbolj bi vam moral poznati vaš zdravnik, zato menim, da se mu le zaupajte. V proktološko ambulanto po mojem nima smisla hoditi na razčiščevanje takih težav.

Lep pozdrav!
prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

12. 02. 2013 18:19:00
Spoštovani dr. Košorok,
Vedno znova sem nekako prizadet ko vidim, da strokovnjaki kot ste vi padejo pod vpliv večnih teorij uradne medicine. Kot laik z večletnimi izkušnjami v boju proti zdravstvenim težavam za katere je v veliki meri kriv prenaduti gastroenterolig vam povem, da ste se blamirali že v prvem stavku vašega odgovora. Če bi gospa želela zdraviti zgolj simptome, kot to uradna medicina večinoma tudi počne. potem vam verjamem, da bi se bilo težko odločiti za pravega specialista. Če bi se pa lotili iskanja pravih vzrokov za navedene težave, bi kmalu ugotovili, da vse to kaže na razbohoteno kandido, tako kot navaja gospa. Nikoli ne bom razumel zakaj uradna medicina ne išče vzrokov in udriha čez alternativo, namesto da bi združno delovali za dobro človeka. Gospe bi vsekakor svetoval, da se čim prej loti zdravljenja od kandide. Poleg primerne diete ji je v veliko pomoč lahko bioresonanca, zdravljenje pa traja mesece (pišem iz lastnih
izkušenj).
Moj namen ni kogarkoli žaliti, še najmanj vas spoštovani dr. Košorok temveč napotiti gospo v pravo smer. Gospe bi povedal še to, da je morda hujšala preveč agresivno, oslabela organizem, kar je povzročilo bohotenje kandide. Možni so seveda še drugi vzroki...
23. 08. 2014 08:58:03
Spoštovani gospod dr. Košorek,
tudi mene šokirajo taki odgovori čez alternativno medecino! Od kje tako sprenevedanje zdravnikov? Kaj je v ozadju?
Takoj po porodu so se pri meni začele resne revmatološke težave, depresija, utrujenost, težave pri menstrualnem ciklu, povišane telesne temperature brez kakršnih koli razlogov in še in še. Da ne govorim, da sem bila pri zdravnikih VSAK teden! Po 10 mesecih življenja, ki to ni bil sem se odločila za obisk bioresonance. In terapevtka me razsvetli - KANDIDA! Od takrat naprej nobenih težav več, za katere mi je uradna medicina kljub dojenju predlagala zdravljenje z Medrolom. Vse težave pa je rešila samo prehrana in bioresonančne terapije. Adijo pamet. Ne vem kdo je tukaj telebajsek? Me pa žalosti, da sem prisiljena plačevati za vaš vsakodnevni kruh, med tem, ko vseeno plačujem za pomoč pri obvladovanju svojega zdravja drugje. Sramota.
Pa lep dan
8. 01. 2015 21:11:08
Pozdravljeni,
aleee mene zanima tvoja izkušnja, ker imam sama podobne težave. Po porodu sem prebolela pljučnico in po dolgih letih jedla antibiotike. Nato sem začela hoditi okrog zdravnikov zaradi povišane temperature, tudi vnetij mehurja in dobila še antibiotikov. Temperatura mi niha od 37.4 do 37.8. Ko sem aktivna preseže 38. Bila sem pri pulmologu, infektologu... Po pol leta sem poskusila terapijo z Medrolom in ni nič pomagalo. Zdaj imam "obletnico". Si prva oseba, ki ima podobne težave in me zanima tvoje nihanje temperature in kako strog režim prehrane si imela ob terapiji. Tudi jaz sem bila nedavno pri alternativcu in pravi-da je kandida.