Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Želodčne in črevesne težave


Vprašanje:

Imam hude želodčne in črevesne težave. Pri vsaki jedi, pa čeprav v majhnih količinah, me boli v želodcu in tiši pod rebri. Imam hude probleme z vetrovi in blatom. Včasih gre normalno, včasih pa z zrakom, trdo kot frnikole ali pa čisto mehko. Nikdar se pa do konca ne spraznim. Zvečer ali takoj zjutraj težko diham in me v prsih teši. Boli me tudi leva noga. Jemlem tablete za odvajanje vode. Hvala!

Odgovor:

Spoštovani,

to kar pišete ima lahko različne vzroke. Svetoval bi najprej temeljite pregled. Morda bi začeli z UZ trebuha, da bi izključili žolčne kamne, kasneje pa bi bil potreben tudi pregled želodca (gastroskopija) in črevesa. Gotovo veliko težav povzroča tudi zaprtje. Hudi vetrovi so lahko posledica slabe prebave, težav z žolčnikom, vsekakor pa bi morali izključiti kako bolj resno zadevo v trebuhu. Razčistiti je treba tudi občutek tiščanja v zadnjiku. Lahko gre samo za vozle, ohlapno sluznico ali tudi kaj več. Potreben je pregled.
Vzroki za težko dihanje so prav tako lahko različni. Oglasite se najprej pri svojem zdravniku, ki bo predlagal vrstni red vaših preiskav.
Lep pozdrav!
prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.