Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Hemoroidi, zaprtost in napihnjenost


Vprašanje:

Stara sem 37 let in imam že od otroštva težave z zaprtostjo.Hemoroidi pa so se mi pojavili po nekaj letih. Pred 9 leti sem rodila, porod je bil težak in dolg(med porodom sem imela žolčne napade). Potem pa so se mi začeli veliki in boleči hemeroidi. Imam notranje in zunanje hemeroide.Notranje mi od leta 2010 zdravi moja zdravnica. Opravila sem štiri elastične ligature. Zdravnica pravi, da mi zunanjih hemoroidov ne more zdraviti, da se lahko samo operativno odstranijo. Kar se pa tiče napihnjenosti, pa se v tistem trenutku, ko me napihne, kot nosečnica v petem mesecu. Nisem bila še na kakšni drugi preizkavi. Imam še težave z želodcem in s kislino. Zanima me, kaj bi mi vi svetovali, da bi se rešila teh morečih težav? Z upanjem na ugodno rešitev vas lepo pozdravljam!

Odgovor:

Spoštovani !
Mislim, da so bili posegi, ki so bili dosedaj napravljeni upravičeni. Po porodih imajo mnoge ženske težave s hemoroidi. Večkrat pa potem ostanejo tudi povečane kožne gube. Če so zaradi tega težave s higieno, vnetji, ipd., res večkrat predlagamo operativno odstranitev, kar pomeni pravzaprav preoblikovanje kože ob zadnjiku, tako da je bolj napeta in lažja za negovanje. Vidite tudi na zadnjiku je možno govoriti o lepotni kirurgiji!

Glede želodčnih težav in napihjenosti je lahko več razlogov, o njih bi se lahko pogovorili z gastroenterologom. Na televiziji pogosto reklamirajo zdravilo Iberogast. Mislim, da se dobi v prosti prodaji in bi ga veljalo poskusiti. Takšne težave so lahko v zvezi z nepravilno prehrano. Ljudje si ne vzamemo dovolj časa za naše obroke in jemo v naglici. Zadnje čase več pozornosti polagajo tudi na morebitno alergijo na določene sestavine hrane ali na neprebavljivost mlečnega sladkorja (laktozna intoleraca). Na pregled glede alergije na določene sestavine v hrani, se lahko naročite v DC Bled pri dr. Wolfandovi.
Lep pozdrav!

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.