Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Močno špikanje v glavi


Vprašanje:

Pozdravljeni! Zanima me, kaj je lahko špikanje v glavi. Pred nekaj dnevi me je tako špikalo v eni točki, da nisem bila sposobna za nič, kot le za počitek. Začelo se je dopoldan, špikanje se je pojavilo na levi polovici glave na vrhu na eni točki, a ko je špiknilo, je bilo občutiti, kot da je skozi to točko stekel električni tok in močno je zabolela cela leva polovica glave, predvsem okoli točke špikanja in pri ušesu. To špikanje se je pojavilo vsako minuto in trajalo kakšni 2 uri, nato sem zaspala in se je umirilo. Zvečer se je špikanje znova pojavilo  v še v močnejši obliki in še pogosteje, saj je špikalo po 4-krat na minuto. To špikanje se mi je preje pojavljalo le tu in tam, kot posamezni špik, morda 3-krat na leto, praktično ni bilo vredno omembe. Bojim se, da bi se špikanje ponovilo, saj je sila neprijetno, še skoraj bolj kot migrena (z bruhanjem), ki pa se me loti le še, če je bil prejšnji dan stresen. Ker pazim, da me migrena ne onesposobi, bi se rada zavarovala tudi pred špikanjem. Vnaprej hvala za odgovor.

Odgovor:

Spoštovana gospa!
Ostra bolečina - špikanje, zbadanje- vedno pomeni skeletno mišično bolečino. Ker je področje glave v zadnji polovici področje, ki ga oživčujejo prvi trije vratni parni živci, je potrebno, ne glede na manifestacije, ki jih opisujete, raziskati problem vratne hrbtenice, saj je zaradi položaja vratne hrbtenice, ki ga imate bodisi med vožnjo avta bodisi med sedenjem na kavču. Verjetno je rešitev težav v intenzivnih vajah za mišice vratu, ki jih lahko dobite na internetu ali na vsaki fizioterapiji. Potrebno je postaviti diagnozo, ki mora biti pravilna in potem odločno narediti vse, da problem odpravimo ( RTG slikanje,ortoped, fizioterapija, vaje za vratno hrbtenico).

Lepo pozdravljeni!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal