Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolečine po vsem telesu


Vprašanje:

Spoštovani, prosim za vašo pomoč. Že peti mesec se mi dogajajo naslednje stvari: bolečine v ušesih, v očeh, bolečine vsepovsod po telesu, gomazenje po telesu, srbenje, pekoči občutki in zbadanje po telesu. Nevrologinja je izključila multiplo sklerozo. MR glave je bil bp, ali to lahko popolnoma izključi multiplo? Ali bi morala opraviti tudi MR hrbtenjače? Internistka in alergolog nista nič našla. Testi za boreliozo, ščitnico, krvna slika, EMG so bili v redu. Tablete (protibolečinske) mi ne pomagajo. Stara sem 35 let in že popolnoma obupana. Lepo prosim za vaš odgovor, hvala.

Odgovor:

Spoštovana gospa. Čutim vaš obup. Ko berem, kje vse ste že bili in sevda skušam vaše simptome združiti v neko logično celooto, mi ne gre. Že večkrat sem prebral vaše pismo. Morda pa bi le z vsemi vašimi izvidi poiskali nekega revmatologa. Čudim se, da vas številni specialisti niso nikamor usmerili. Potrebujete nekoga, ki bo povezal  vaše simptome, vašo bolezen in vključil pri tem vse že narejene preiskave. Če bi nevrolog ocenil, da je multipla skelroza, bi vas že prevzel dalje v diagnostiko. Za MS je seveda pomembna tudi dinamika bolezni skozi čas, a v akutni fazi imamo simptome, ki so značilni. Nikakor le ti niso mogli uiti nevrologu. Čudim se da je krvna slika v redu. Poiščite revmatologa. Premladi ste za toliko težav, poiščite zdravje nazaj. Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.