Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Partner je zaljubljen v starejšo sosedo


Vprašanje:

Pozdravljeni, mojemu partnerju je zelo všeč starejša soseda. Lahko bi rekla tudi, da je zaljubljen, saj postane ob njeni prisotnosti drugačen. Soseda je poročena, stara je 56 let, moj partner pa je star 40 let, a je  razlika v letih videti veliko večja, saj je partner po videzu mlajši, kot je v resnici, ona pa je videti starejša. Občasno se družimo vsi skupaj z njenim možem, večkrat na dan se lahko vidimo, saj sta tako postavljeni naši hiši. Ob nekem dogodku smo vsi prisotni zaznali njegovo naklonjenost njej, tudi ona, in to ji je seveda godilo. Ko sem se s svojim partnerjem ob čisto slučajnem dogodku (nobene zveze s to sosedo) pohecala, da so mu všeč starejše, je v šali odvrnil, da mi ni treba skrbeti, saj bi bil večji problem, če bi mu bile všeč mlajše. Ker vseeno čutim njegovo naklonjenost do nje in razmišljanje o njej, po drugi strani pa vem, da bi me lahko res bolj skrbelo, če bi bil to primer z mlajšo, se vseeno ne morem otresti razmišljanja o tem, da gre za čustveno nezvestobo. Kaj naj storim? Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovana!
Poskušala bom razkriti svoje razmišljanje v zvezi z vašo dilemo. Pri vašem partnerju zaznavate čustveno nezvestobo. Lahko da imate prav, lahko pa tudi ne. Vsekakor gre pri vas za ljubosumje, ki vas razjeda in se z vsakim srečanjem z vašo sosedo utrjuje. Neprestano iščete dokaze, da je temu tako. Potem pa še partner ne odgovori tako, kot bi vi želeli. Ne daje vam potrditve, da temu ni tako, ampak vas pušča v dvomih. To vas še bolj jezi in razjeda.

Svetovala bi vam, da se miselno raje ukvarjate s krepitvijo zveze med vama, kot pa da v mislih kujete njegovo zvezo s sosedo. Če je vaš partner resnično zaljubljen v sosedo, tako kot vi trdite, potem ne morete nič proti temu. On sam se bo odločil, kako bo rešil to zadevo in kako bo ukrepal in kako se bo počutil. Vi ste odgovorni za svoja lastna čustva in le na to lahko vplivate. Posredno lahko s krepitvijo vajine zveze vplivate, da se bo partner raje gibal v vaši družbi kot v družbi sosede. Močna vajina zveza je zagotovilo za zvestobo vašega moža.

Kako boste pa krepili vajino zvezo s partnerjem, je pa drugo vprašanje. Na to imate morda že sami odgovore na osnovi poznavanja vašega moža in preteklih izkušenj z njim. Jaz vam svetujem, da bodite z njim prijazni, potrpežljivi, prijateljski in ne zajedljivi. Povabite ga v kino, na kakšno pijačo, predlagajte intimnosti med vama ... Vse to bo ugodno vplivalo na vajino počutje in vajin odnos.
Pa veliko sreče!
 Simona Sanda, uni. dipl. psih.

Aktiven

Simona Sanda, uni. dipl. psih.

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal