Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako naj shujšam nekaj kilogramov?


Odgovor:

Pozdravljena,

za svoja leta imaš primerno težo. Tvoje telo še ni do konca razvito, še raste, s premajhnim vnosom hrane, pa si lahko preje kot lepo telo, nakoplješ težave. Vseeno pa se je smiselno držati pravil zdrave prehrane, ki sama pripelje telo do najprimernejše teže.

Na dan pojej okoli 2000 kcal, od teh naj bo kar največ surovega sadja in zelenjave. Imej pet obrokov, ki naj bodo veliki od 200 do 400 kcal. V dopoldanskem času uživaj pretežno kompleksne ogljikove hidrate, kot so polnozrnat  kruh, testenine, žita..., v kombinaciji z zelenjavo. V popoldanskih urah pa pojej več beljakovinske hrane, spet v kombinaciji z zelenjavo. Sladkarije si privošči 1x na teden, namesto enega od obrokov.

Seveda je pomemben tudi šport. Za izgubljanje maščobnega tkiva se najbolj odnesejo t.i. kardio športne aktivnosti, kot so kolesarjenje, tek, plavanje, hoja ipd. Predlagam, da začneš počasi in stopnjuješ ritem do 45 min 3x na teden. Če se boš držala teh pravil, si boš tudi v kasnejših letih zagotovila lepo in predvsem zdravo telo.

Srečno!
 Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Neaktiven

Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Rekreacija Diete in hujšanje

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.