Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Otekle noge


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Stara sem 30 let in so mi naenkrat močno otekle noge v predelu gležnjev. Poleg tega, da so močno otečene me še zelo bolijo in komaj hodim. Oteklina kljub obkladkom in pa hladilni kremi ne izgine. Moje noge so že zjutraj, ko se zbudim, zelo otečene. Bila sem že pri zdravniku, pa še niso nič odkrili. Osnovni laboratorijski izvidi so bili v redu, pa tudi EKG je ok. Prosim vas, če mi lahko poveste, kaj bi lahko bil vzrok tega, pa tudi na kakšen način si naj lajšam svoje težave. V službi sicer veliko sedim, vendar do sedaj teh problemov ni bilo.

Hvala vam za odgovor.

Odgovor:

Spoštovana!

Možnosti za otekle noge je več. 30 let in obe nogi otekli. Tromboza istočasno na obeh nogah - to še nisem videl. Zelo verjetno ni to problem. Potreben je UZ ožilja nog. Možna je insuficienca (slabše delovanje ) zaklopk na žilah obeh nog. Sedenje seveda k temu pripomore. Seveda kot vzrok, moramo misliti na srce, na ledvici in na kakšno revmatološko obolenje.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.