Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Modo se mi je dvignilo v trebušno votlino


Vprašanje:

Pozdravljeni! Pred nekaj dnevi se mi je modo dvignilo nazaj v trebušno votlino, kar sem takoj popravil. Pred tem s tem nisem imel težav, saj imam moda že kar nekaj let stalno spuščena. Sedaj imam občasno nad modi neprijeten občutek, boli me ne. Kakih sprememb nisem začutil. Kaj bi to lahko bilo? Star sem 19 let. Lep pozdrav!

Odgovor:

Gre za problem previsoko ležečega testisa, ki gre gor in dol. Sam ne moreš potegniti testisa nazaj iz trebušne votline. Verjetno je odvisno od temperature, ki vpliva na krčenje mišice kremaster, ki pri nizki temperaturi zaradi krčenja dvigne testis navzgor, pri toploti pa se sprosti in le ta pade navzdol, ven iz trebušne votline. Menim, da bi moral na pregled k urologu. Star si 19 let in se torej ne mudi. Pojdi po napotnico in se naroči, pa kar pogumno, ko boš na vrsti. Urolog bo ocenil, koliko je ta problem velik. Bistveno je le to, ali gre testis v trebušno votlino ali ne.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.