Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako naj shujšam v trebušček


Vprašanje:

Pozdravljeni! Imela bi eno vprašanje, in sicer velika sem 170 cm in tehtam 57 kg. Teža je glede na starost in velikost čisto primerna, vendar pa me moti trebušček in pa malo maščobe v predelu bokov. Zanima me, če mi lahko svetujete, kakšno hrano naj uživam, da bi shujšala v trebušček. Katero hrano naj omejim? Hvala za odgovor!

Odgovor:

Pozdravljeni,

telo enakomerno porablja telesno maščobo. Samo v trebuh in boke ne morate shujšati, to je podobno, kot da bi želeli shujšati samo v levo nogo, v desno pa ne. Paziti morate na skupen kaloričen vnos, ki naj ne bo večji od 1500 kcal na dan in se primerno gibati. Za izgubljanje maščob je najprimernejša vadba pri nizkem srčnem utripu, kot je kolesarjenje, lahek tek ipd.

Da boste s 1500 kcal na dan siti, naj večji del vaše prehrane sestavljajo živila, ki vsebujejo veliko vlaknin. V praksi to pomeni, da morate uživati vsaj tri velike porcije zelenjave ne dan (solata, zelenjavna juha in zelenjavna priloga). Sadje in ostale ogljikove hidrate jejte do 16. ure, proti večeru pa malo beljakovin, kot je meso ali lahki mlečni izdelki. Pri zelenjavi vam ni potrebno paziti na kalorične vrednosti, več kot jo pojeste hitreje boste hujšali. Za kosilo namesto riža, krompirja in testenin, kdaj pa kdaj poskusite s kvinojo, amarantom ali prosom.

Veliko sreče vam želim!
 Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Neaktiven

Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Rekreacija Diete in hujšanje

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.