Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Delno prerezana tetiva na prstu


Vprašanje:

Pozdravljeni! Pred dnevi sem se porezala po hrbtišču tretjega prsta v predelu tretjega sklepa. Po 14 urah sem šla k dežurnemu zdravniku, kjer so mi rano oskrbeli, za šivanje pa naj bi bilo prepozno. Rano so mi oskrbeli z nadomestnimi šivi. Ko so jih odstranili, se je v tetivi nad sklepom prikazala brazgotina. Po besedah fizioterapevta, sem si delno prerezala tativo. Problem je tudi ta, da prst nisem imela fiksiran, ampak sem z njim prosto gibala in se tetiva verjetno ni mogla celiti tako, kot bi bilo potrebno. Zanima me, ali se po 18 dneh, še da kaj narediti (zašiti), saj je vidna precejšnja brazgotina, bojim se namreč, da se mi pretrga. Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem. Lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni,

iz pisanja se zdi, da ste deloma prerezali ekstenzor nad distalnim sklepom (tretji sklep?). Če sklep lahko iztegnete, je kita najverjetneje dobro zraščena, oziroma ni bila pomembno prekinjena. Če zadnji, členek "visi" dol in ga ne morete iztegniti, je potrebno kito zašiti ali vsaj nositi ustrezno opornico nekaj tednov.

Če ste v skrbeh, pojdite do zdravnika (plastičnega kirurga). Kaj več iz danega ne morem svetovati, ker je potrebno poškodovani prst videti.

Lep pozdrav!

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Aktiven

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Operacije

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.