Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vsakega fanta se kmalu naveličam


Vprašanje:

Pozdravljeni ! Pred kratkim sem bila stara 20 let. Rada bi odgovor na moj problem in kako ga naj rešim. Že odkar sem dobila prvega fanta, se vsakega zelo kmalu naveličam. Na začetku mislim, da ga imam rada, potem me pa nekaj mine in mi ni več do njega. Z vsakim, ki se tako pogovarjam tudi preko spleta, ki ga že poznam, se redno pogovarjava. Ko mi reče, da me ima rad, sem na začetku zadovoljna, potem mi pa ni več zanimiv. Samo jaz tega nočem. Vedno dosežem, da se razumeva in vse, potem pa najdem neke napake in mi ni več v redu. Na nobenega se ne morem resnično navaditi oz. navezati. Rada bi spoznala nekoga, ki ga bom imela zares rada, ne glede na napake, ker vem, da nihče ni popoln, tudi jaz ne. Upam, da mi boste znala odgovorit. Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Lepo pozdravljeni.

Kar opisujete je lahko tudi odvisnost od zaljubljenosti, kar pomeni, da so Vam všeč, zanimivi in najbolj čutite le začetek novo nastalega odnosa. Zaljubljenost je vsekakor najbolj močno občutje v celem repertuarju občutkov. Dejstvo pa je, da zaljubljenost mine. Takrat se začnejo pojavljati problemi in vidimo, da oseba v katero smo se zaljubili ni vedno zgolj krasna. Takrat se začne delo na odnosu. To pa vsekakor vsebuje vztrajnost in raziskovanje sebe in drug drugega, zakaj sva sploh prišla skupaj, v čem si zares pripadava... Zahteva delo, ki pa se ga vi izogibate in stremite po idealu, ki pa ga "žal" ni.

Za predan, intimen odnos je potreben čas, delo in sprejemanje, česar v fazi zaljubljenosti ni, saj temelji na projekcijah.
V odnosu boste morali vztrajati in videti, kaj se prebuja in ugotoviti predvsem zakaj.

Vse dobro!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal