Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Partner prek interneta


Vprašanje:

Pozdravljeni, stara bom 23 let in težavo. Ko spoznavam fante prek interneta sem preveč osredotočena na zunanjost in ne na notranjost. Tega pa nočem. Pred kratkim sem spoznala nekoga, s katerim se zelo dobro razumeva. Ko pa sem danes gledala njegove slike, so me od njega odvrnile. Ampak jaz tega nočem, saj je zelo v redu oseba in ga ne bi rada izgubila. Ne vem, kako naj si pomagam. Prosim za pomoč, če imate kakšno rešitev. Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni!

Iskanje partnerja prek interneta ima veliko pasti. Veliko boljše je osebno in postopno spoznavanje drug drugega v partnerskem odnosu. Prek interneta smo preveč neosebni. V komunikaciji so pomembna tudi neverbalna sporočila, ki jih prek interneta ne moremo prenesti. Zgolj slika ne odtehta dovolj. Na sliki ne moremo v celoti "videti" človeka. Potreben je oseben stik. Lahko se zgodi, da nam je oseba na sliki všeč, ko pa jo osebno spoznamo, iskrica ne preskoči. Ali pa obratno. Lahko nam nekdo, ki nam ni na videz ali pa po sliki najbolj simpatičen, to postane, ko ga spoznamo osebno.
Na vašem mestu ne bi vse adute stavila na internetno spoznavanje. Poskusite se potruditi navezati stike v "živo" in osebno. Sprostite se in poskusite uživati. Približujte se po korakih in ne hitite v razvijanju globljega odnosa. Partnerja lahko dobro spoznamo le v daljšem obdobju. Na hitro nam lahko nekdo celo reče, da nas ima rad. Ampak ali to resno misli in ali to lahko sploh že reče, če nas sploh še ne pozna?
Svetovala bi vam, da se ne ustavljajte samo pri slikah in si ne ustvarjajte mnenja o človeku le glede na videz. V partnerstvu je pomembno mnogo več kot samo to.
Pa veliko sreče!
 Simona Sanda, uni. dipl. psih.

Aktiven

Simona Sanda, uni. dipl. psih.

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal