Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Oblikovanje videza za vse postave


Vprašanje:

Spoštovani, lahko osebna stilistka oblikuje slog oblačenja tudi nam, ki nimamo manekenske postave? Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani,

osebni stilisti oblikujemo videz za vsak tip postave. Obliko telesa na začetku natančno izmerimo, da ugotovimo njena ujemanja ali odstopanja od 'idealne postave'. S pravilno izbiro krojev oblačil, volumnov, barvnih kombinacij in vzorcev, materialov, spodnjega perila, čevljev, torbic in drugih modnih dodatkov oblikujemo videz tako, da telesno silhueto približamo skladnosti 'idealne postave'. Pri tem poudarimo najlepše dele telesa ter optično preoblikujemo tiste, ki niso popolni. Vedno izpostavimo vsaj eno od treh najbolj vitkih točk postave ter del telesa, na katerega je oseba najbolj ponosna. To so lahko elegantne roke, dolge in vitke noge, ozek pas, čvrsta zadnjica, lepo oblikovane prsi ali katerakoli druga lastnost, ki krasi posameznikovo silhueto. V naslednjem koraku postavo preoblikujemo, in sicer lahko ustvarimo pasno ožino, v kolikor slednja ni naravno oblikovana, poudarimo rame ali boke, da sta širini obeh med seboj skladni. Postavo lahko prikažemo bolj vitko, višjo ali nižjo, če (si) oseba to želi. Stranki določimo tudi idealno dolžino hlač, kril, oblek, majic ali bluz, rokavov, suknjičev in plaščev. Svetujemo tudi pri izboru obutve in torbic, najbolj primernih za določen tip postave.

Pri oblikovanju videza našteta 'pravila' največkrat upoštevamo, lahko pa v skladu z željami, oblikujemo tudi videz, ki ni skladen in 'idealen', ampak drugačen, poseben, unikaten ali moden. V zadnjih letih postaja vse bolj popularen androgen videz. V tem primeru z oblačili oblikujemo videz ravnih linij, poudarjenih ramen in ozkih bokov, kar je v nasprotju z 'idealno postavo', kjer so prsi in boki poudarjeni. Pri oblikovanju videza je najbolj pomembno, da stranka ve, kaj želi s svojim osebnim slogom sporočati, za katero priložnost se videz oblikuje in s kakšnim videzom bo v vsakem trenutku najbolje izražala svojo osebnost.

Svetujem vam, da obiščete osebno stilistko, ki bo analizirala obliko vašega telesa, naravno obarvanost in opravila test o osebnostnem slogu. Prosila vas bo, da ji opišete življenjski slog ter predstavite osebni okus oblačenja. Na podlagi ugotovitev bo oblikovala najustreznejši videz za vas. Pregledala bo obstoječo garderobo in iz primernih oblačil oblikovala čimveč uporabnih kombinacij. Po potrebi bo oblikovala dodatne kombinacije, ko se bosta odpravili po nakupih. Vaša garderoba bo na koncu sestavljena iz najustreznejših oblačil za vašo obliko telesa in naravno obarvanost. Z izbranimi kosi boste za vse priložnosti uspešno in enostavno sestavljali zanimive kombinacije, vedno usklajene z vašim osebnim slogom oblačenja.

Lep pozdrav!
 Olja Repež, osebna stilistka (Image Consultant)

Aktiven

Olja Repež, osebna stilistka (Image Consultant)

Počutje in lepota

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal