Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bezgovo vino in kemoterapija


Vprašanje:

Zbolela sem za rakom dojk, bila sem operirana, sledi kemoterapija. Imela sem že eno kemoterapijo, čaka me jih še 5. V časopisu sem zasledila o uporabi bezgovega vina po kemoterapiji.To vino naj bi uničevalo bolane celice, zdrave pa okrepilo.Prosim za nasvet, ali lahko v času kemoterapijpijem bezgovo vino. Onkologi odsvetujejo uporabo vseh dodatnih substanc, zaradi podpore bolnim celicam. Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovana,

držite se navodil onkologov. Če vam kot pijača zapaše bezgovo vino, ga mirno popijte kozarček. Ob kemoterapiji morate piti veliko tekočine in jesti vse po vrsti - kvalitetno hrano ter vnašati dovolj vitaminov. Usta izpirajte z žajbljevim čajem, kožo mažite z mastnimi kremami (Bepantem mast).

Sprejmite svojo bolezen kot kronično bolezen, saj je medicina na tem področju že veliko napredovala in so rezultati dobri. Potrudite se, da kljub težavam, ki bodo po kemoterapiji, živite čim bolj polno življenje s čim več lepimi trenutki. Lahko se še oglasite. Želim vam uspešno zdravljenje. Lep pozdrav!
 Zdravka Koman Mežek, dr. med.

Aktiven

Zdravka Koman Mežek, dr. med.

Ginekologija in porodništvo Rak Spolne bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal