Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Je to varanje?


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni! Mene pa zanima, kdaj lahko govorimo, da gre za varanje. S partnerjem sva se namreč zadnjič pogovarjala o tej temi pa me je čisto presenetilo, ker imava drugačne poglede na to. On je prepričan, da je flirtanje že varanje, meni pa se to ne zdi varanje, temveč se mi zdi skoraj tako nedolžno, kot bi se pač z nekom pozdravila na ulici. On pa je prepričan, da tisti, ki flirta, potrebujejo neko zunanjo spodbudo, neko avanturo, ki je doma "ni", zato se mu že flirtanje zdi napačno. Kaj to pomeni? Da če to flirtanje nosi nek dodaten naboj, če ni več nedolžno, je potem varanje? Kaj pa če je res brezpredmetno spogledovanje, ki pri tistemu, ki to dela, nima nobene veljave? Ali je to še varanje. Oziroma, kaj točno sploh opredeluje varanje? Je pomembno, da se partnerja o tem strinjata? Hvala!

Odgovor:

Lepo pozdravljeni,

dejstvo je, da ima vsak posameznik lahko svojo definicijo, kaj mu predstavlja nezvestoba.
Flirtanje velikokrat pomeni, da podajamo drugemu sporočilo, da smo mu na voljo, ga spuščamo bližje sebi. To ni le bežen pogled neznanca ali neznanke ampak je v pogledu skrito sporočilo.

Marsikdo (ob osebi, ki to počne) to občuti, kot prevaro, kot da ni zadosti, dovolj dober, spregledano...saj partner išče potrditve (tudi) drugje...

Mislim, da je zelo pomembno, da imamo podobna stališča in meje glede zvestobe, sicer hitro pride do težav in izgube zaupanja v odnosu, ki pa je ključno.

Vse dobro in lep pozdrav!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

16. 03. 2011 16:21:30
Neglede na zelo različne okoliščine in osebnostne lastnosti vseh udeleženih, ter, da zaradi tega nemore biti univerzalnega pravila za prav ali narobe, je prav, da naj ne bi počeli reči, ki motijo ali vznemirjajo drugega partnerja, ukolikor nam je do skladnega sožitja.
26. 03. 2011 21:19:57
ali lahko človek sploh živi brez potrditev v življenju?
16. 04. 2013 01:47:01
Kolikor je ljudi, toliko je mnenj in stališč o tem in onem.Nekaj pa zagotovo drži,da so pa pravila,čeprav nikjer zakonsko predpisana, ki morajo veljati za obe strani v vsaki zvezi,če želimo,da ta uspe,raste in prerašča čas zaljubljenosti,da nekoč postane zrel in odgovoren partnerski odnos. Vsak je že kdaj ljubil, iskreno in iz vsega srca,s telesom in dušo. Ali nam je takrat dišalo flirtanje? Ne. Smo potrebovali še eno potrditev od zunaj? Ne. Smo bili dovzetni za kakršnekoli znake osvajanja, dvorjenja tretje strani? Ne. V spoštljivem , poštenem in ljubečem odnosu za to ni mesta, ni nobene potrebe in želje.O tem pa morata vsekakor biti oba enakega mnenja!