Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Je to varanje?


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni! Mene pa zanima, kdaj lahko govorimo, da gre za varanje. S partnerjem sva se namreč zadnjič pogovarjala o tej temi pa me je čisto presenetilo, ker imava drugačne poglede na to. On je prepričan, da je flirtanje že varanje, meni pa se to ne zdi varanje, temveč se mi zdi skoraj tako nedolžno, kot bi se pač z nekom pozdravila na ulici. On pa je prepričan, da tisti, ki flirta, potrebujejo neko zunanjo spodbudo, neko avanturo, ki je doma "ni", zato se mu že flirtanje zdi napačno. Kaj to pomeni? Da če to flirtanje nosi nek dodaten naboj, če ni več nedolžno, je potem varanje? Kaj pa če je res brezpredmetno spogledovanje, ki pri tistemu, ki to dela, nima nobene veljave? Ali je to še varanje. Oziroma, kaj točno sploh opredeluje varanje? Je pomembno, da se partnerja o tem strinjata? Hvala!

Odgovor:

Lepo pozdravljeni,

dejstvo je, da ima vsak posameznik lahko svojo definicijo, kaj mu predstavlja nezvestoba.
Flirtanje velikokrat pomeni, da podajamo drugemu sporočilo, da smo mu na voljo, ga spuščamo bližje sebi. To ni le bežen pogled neznanca ali neznanke ampak je v pogledu skrito sporočilo.

Marsikdo (ob osebi, ki to počne) to občuti, kot prevaro, kot da ni zadosti, dovolj dober, spregledano...saj partner išče potrditve (tudi) drugje...

Mislim, da je zelo pomembno, da imamo podobna stališča in meje glede zvestobe, sicer hitro pride do težav in izgube zaupanja v odnosu, ki pa je ključno.

Vse dobro in lep pozdrav!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal