Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Me nima več rad?


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni, v zadnji številki Vive sem prebrala intervju z vami in se odločila, da vas zaprosim za pomoč. Že nekaj časa sem sumila, da me mož vara, ta teden pa se je sum dokončno potrdil, ko sem zasledila SMS s "pocukrano" vsebino, namenjen meni neznani osebi. Že pred nekaj časa mi je znanka povedala, da me mož, s katerim sva skupaj pet let, utegne varati – v nekem lokalu ga je namreč videla z drugim dekletom. Temu nisem posvetila posebne pozornosti, saj sem mislila, da gre za obrekovanje. Potem je začel zvečer hoditi ven in tudi iz službe je prihajal pozneje … Vse skupaj mi je postalo sumljivo. Nekoč sem se hotela o tem pogovoriti, vendar me je prekinil, kot da bi bila trapasta. Da govorim neumnosti, da me ima rad, da to vem in da sva vendar poročena. Zdaj ne vem, kaj naj naredim. Naj se o tem pogovorim z njim? Ali to pomeni, da me nima več rad? Je možno, da ima rad dve osebi? Ali je nemara samo zaljubljen, pa ga bo minilo? Sem za to kriva jaz, ker sem se v petih zredila za dvajset kilogramov, ker se manj urejam? Poleg tega sem zamenjala službo in moram dalj časa delati.
Upam, da mi boste lahko pomagali z nasvetom. Za vsakršno pomoč vam bom hvaležna.

Odgovor:

Spoštovana,
najbolje bi bilo, če možu neposredno in brez vsakršnega ovinkarjenja poveste za dejstva, ki jih poznate. Če ga boste samo vprašali, ali vam je nezvest, se bo najbrž zlagal in vse zanikal, ko pa mu boste pozneje povedali, da vse veste, bo le še slabše.

Kot piše v intervjuju, ki ste ga prebrali, je vzrokov za nezvestobo veliko, pri vsakem posamezniku oziroma paru gre za drugačnega. Poleg tega gre tako za povsem individualne vzroke kot tudi medpartnerske, vendar vam na osnovi vašega vprašanja, ne morem vedeti, za kaj gre pri vaju.

Lahko pa vam odgovorim na vprašanje, ali je možno imeti rad dve osebi. Da – določene potrebe lahko zadovolji ena oseba, druge (tiste, ki umanjkajo v prvem odnosu) pa druga. Torej ni nujno, da vas mož nima več rad, vsekakor pa se v vajinem odnosu nekaj dogaja oziroma ne dogaja.

Zelo pomembno je vedeti, v kakšne vrsto afere se je zapletel vaš mož, saj obstaja več vrst afer, ki nosijo različna sporočila, kar opisujem tudi v knjigi Nezvestoba.

Mislim, da je pri prvem koraku najpomembneje, da partnerja soočite z dejstvi in mu poveste, kaj vam to pomeni (o bolečini, ki je zagotovo velika). Nato bosta videla, kako naprej, v vsakem primeru pa bo potrebno veliko dobre in odprte komunikacije.Vsekakor se mi lahko tudi oglasite.
Vse dobro vam želim in vas lepo pozdravljam!

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal