Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Psička se preveč redi


Vprašanje:

Spoštovana! Pišem vam z željo, da mi svetujete dietno, manj kalorično hrano za našo 4 letno psičko, pasme Beagle. Psička je zdrava. V 6. mesecu starosti ji je bila ( v vaši kliniki ) opravljena sterilizacija. Že dalj časa jo hranimo z light briketi, pa se še kar redi. Tehta že 23 kg, kar je občutno preveč! Psički želimo pomagati. Ker poznam vaše bogato znanje in izkušnje tudi na tem področju, želim vaše pomoči. Pozdrav in hvala lepa ! 

Odgovor:

Pozdravljeni !

Teža, ki jo trenutno ima vaša pasja dama je res preveč za njeno pasmo, še posebno ker z EMŠO-m nastajajo dodatne težave s sklepi in okostjem, če je teža prevelika. Hrana light ki jo uporabljate je premalo striktna za hujšanje, vse izdelke light se lahko uporablja, ko želimo težo vzdrževat, ne pa zmanjševat.

Hujšati je priporočljivo pod veterinarsko kontrolo, da določiva dnevni obrok, ki se potem razdeli na 2 do 3 manjše, da ni nikoli občutka lakote, hrana naj vsebuje veliko surovih vlaknin.Težo se sme zmanjševati za 1% na teden, količina dnevnega obroka pa se določi na ciljano željeno težo.
Za vsa dodatna vprašanja sem vam vedno na voljo.

Prijazen pozdrav!

 Iris Selan, dr. vet. med.

Aktiven

Iris Selan, dr. vet. med.

Domači ljubljenčki

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal