Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Težave z erekcijo pri sladkornem bolniku


Vprašanje:

Pozdravljeni, Stara sem 61 let, moj mož 65 (je sladkorni bolnik). Najina spolnost ni več tako pogosta kot nekoč, si pa občasno še vedno zaželiva nežnosti. A takrat mož po navadi odpove; njegove erekcije so ohlapne, seks pa zaradi tega mučen. Zaradi tega se je začel zapirati vase, o problemu noče govoriti. Rada bi mu pomagala, pa ne vem, kako, saj zavrača vsakršen pogovor. Prosim za nasvet. Lep pozdrav, Katarina

Odgovor:

Spoštovana!

Sladkorna bolezen je eden izmed najpogostejših bolezenskih vzrokov za motnje erekcije zaradi negativnega vpliva na žilje in oživčenje spolovil. Motnja erekcija pa sama po sebi zelo načne samozavest moškega, ki se običajno noče pogovarjati o tej težavi, se celo začne izogibati kakršnikoli spolnosti, ker že vnaprej pričakuje podobne neuspehe. Postaja nesproščen, lahko tudi potrt. Vse našteto pa motnjo samo utruje. Običajno se moški le opogumijo in gredo po nasvet k zdravniku, mogoče urologu - in tudi Vi lahko to predlagate soprogu. Ker pa so danes na tržišču tudi uspešna in varna zdravila, ki zelo dobro pomagajo moškim s težavami z erekcijo, bi bilo škoda, da Vaš mož ne bi poiskal pomoč in poskusil tudi z zdravili izboljšati svojo erekcijo, dolgoročno pa bodo uspehi tudi psihološki, saj bo postal bolj sproščen in samozavesten. Bolezen torej ne sme biti ovira za spolnost, seveda pa je včasih potrebno spolnost prilagoditi. Nežnost in ljubkovanje pa sta možna vedno! Srečno!

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

16. 08. 2011 06:53:32
Spoštovana dr. Otorepec,

Oba moja starša sta sladkorna bolnika. Glede na zgornji zapis, če gre pri sladkorni za dedno bolezen, bo moja partnerka doživljala podobne trenutke kot gospa Katarina.

Kakšna pa je preventiva proti tej nadlogi. S tem mislim na preventivo bolj naravne kot kemićne oblike?

Lep dan vam želim.
16. 08. 2011 17:39:08
Andres pozdravljeni,
predlagam, da to vprašanje pošljete dr. Rahnetovi še osebno preko emaila http://www.viva.si/Strokovnjaki/Podrobnosti/2163/Irena-Rahne-Otorepec
Lep pozdrav!
21. 04. 2019 08:27:52
Tablete za Erekcijo - http://tonzes.com/erectsi.htm sam uporabljam Zytax že kakšne 3 lete - zelo zadovoln. nič stranskih plus to da se mi je stanje izboljšalo, res pa je da sem tudi prenehal kaditi.