Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Plodni dnevi in test nosečnosti


Vprašanje:

Pozdravljeni! Zanima me, če sem prav izračunala plodne dneve. Menstruacijo imam redno, prvi dan zadnje menstruacije sem imela sedemindvajsetega novembra in je trajala šest dni, vendar me zanima, če so moji plodni dnevi bili od osmega pa do petnajstega decembra. S fantom načrtujeva otroka in me zanima, če je bila kaj večja možnost zanositve v tem času. Kdaj lahko čimprej opravim test nosečnosti, kajti sem zelo neučakana in se mi vsak dan poraja vprašanje, če sem noseča oz. bom. Prosim za odgovor. Lepo pozdravljeni.

Odgovor:

Spoštovana!
Plodne dneve vedno lahko točno določimo za nazaj, vendar ste kar prav izračunala. Seveda je v tem času možnost zanositve večja. Vendar je narava včasih muhasta in se ne zgodi vedno tako kot mi želimo. Pustite naravi, da sama izbere pravi čas, ne smete biti neučakana. Test nosečnosti je lahko pozitiven že par dni po zaostali menstruaciji. Želim vama lepe praznike in da se vama želje v prihajajočem letu uresničijo.
 Zdravka Koman Mežek, dr. med.

Aktiven

Zdravka Koman Mežek, dr. med.

Ginekologija in porodništvo Rak Spolne bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

1. 12. 2011 11:37:46
Pozdravljeni!
Prosim Vas za nasvet oz. odgovor.
V mesecu septembru sva s partnerjem imela tretji dan ciklusa spolne odnose.In ravno tisti dan ni bilo krvavitev..
Naslednji mesec(oktober)mi je ciklus zamujal dober teden. Sprva sem pomislila,da gre za nosečnost. Po vseh teh normalnih naravnih pojavih,sem kljub menstruaciji delala test nosečnost,kateri je bil negativen.Toda danes mi zelo nabrekajo prsi in tudi trebušček je malo bolj obložen,kot običajno.Naj omenim,da me prsi tudi zelo bolijo in ob rahlem stisku iz obeh dojk se prikaže t.i izcedek oz.mlečna žleza.
Sprašujem,kako je to mogoče,kljub opravljenem testu,ki ni pokazal nosečnosti in menstruaciji, je mogoče,da se mi kažejo znaki,kot pri nosečnosti.Zakaj pravzaprav v mojem primeru gre in ali je možno,da se kljub vsem izvedenem razvija zarodek v mojem telesu???
Upam,da odgovorite hitreje,kot je sposobna moja ginekologinja dvigniti tel.slušalko ali sprejeti pacienta na pogovor.
V naprej se Vam iskreno zahvaljujem za čas,ki ste ga namenili moji ne/problematiki.
Lep pozdrav,Gorenjska
1. 12. 2011 11:53:13
Pozdravljeni!
Prosim Vas za nasvet oz.odgovor.
V mesecu septembru(ciklus24.09-29.9),sva s partnerjem tretji dan ciklusa imela spolni odnos in ravno tisti dan ni bilo krvavitve. Glede na te dneve se nisva s partnerjem zaščitila...
Naslednji mesec(oktober)mi je ciklus zamujal teden dni,kar pri meni ni taka navada,tako,da sem pomislila seveda na nosečnost a se je izkazalo(?)da do zanositve ni prišlo,ker sem menstruacijo dobila v mesecu novembru(03.11-09.11)
Kljub vsem naravnim pojavom,sem se preventivno odločila opraviti test nosečnosti,kateri je bil negativen.
Sprašujem pa Vas,kako je pri vsem tem mogoče,da mi trebušček kar počasi raste in mi prsi nabrekajo ter so zelo boleča in ob rahlem stisku mi iz prsi pritečejo kapljice mlečnih žlez. Je kljub vsemu mogoče,da pa gre za nosečnost???
Upam,da mi odgovorite hitreje,kot je moja ginekologinja sposobna si ne/vzeti čas za pacienta...
Močno se Vam zahvaljujem za Vaš odgovor,ko bo rešil moje dvome.

Lep pozdrav,Gorenjska