Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Kaj mislite o psihoterapiji?


Vprašanje:

Pozdravljeni! Zdravim se za depresijo pet let. Imam zelo malo malo samo podobo,strah pred ljudmi pred tem, da je treba kaj povedat in družinske težave. Psihiater me je poslal še k psihologu, ki je ugotovil, da bi bilo dobro, da začnem s psihoterapijo. Zanma me, kaj oziroma kako to poteka. Kako dolgo potem hodiš na terapijo. Zanima me tudi, če je uspešna? Kaj vi mislite o hipnoterapiji, bi bila tam bolj uspešna? Hvala

Odgovor:

Lepo pozdravljeni!
Psihoterapija je zdravljenje s pogovorom. Ponavadi so srečanja enkrat tedensko, dolžina pa je odvisna od posameznika do posameznika in prav tako uspešnost! Želja po spremembi, delo, rednost srečanj in vztrajnost so predpogoj.
Lahko bi rekla, da terapevtski proces odpira prostor v katerem se terapevt poveže s posameznikom (parom) v tistih točkah, kjer se posameznik odmika, izogiba...
Glede vrste terapije pa se mora zopet posameznik odločiti, kater pristop bi mu najbolj odgovarjal - kaj mislite, da bi vam odgovarjalo. Jaz osebno verjamem v uspeh, kjer je prisotno trdo delo na sebi.

Želim Vam vse dobro!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

30. 12. 2010 10:19:00
Dr.David Servan Schreiber je napisal knjigo "Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize", ki vključuje 7 naravnih metod zdravljenja. Knjigo sem prebrala, vendar sem mnenja, da to ni dovolj, in da bi kljub vsemu potrebovala pomoč strokovnjaka, saj kot laik tudi ne razumem vsega napisanega, čeprav sem visoko izobražena, a ne na tem področju. Zato sem tudi postavila vprašanje, če kdo pozna te metode, saj knjiga omenja, da so tudi naši nekateri psihologi/psihiatri seznanjeni s takšnim zdravljenjem in ga tudi uporabljajo. Strinjam se, da mora človek sam sebi biti v največjo pomoč, je pa tudi res, da je strokovna pomoč več kot dobrodošla.