Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vprašanje glede modric


Vprašanje:

Ali je mogoče, da se modrice (po obrazu in glavi) zaradi udarca pojavijo šele po nekaj dneh? Ali je mogoče, da nek fizično močan moški večkrat udari žensko po obrazu in glavi, ter nato po prbližno 20-ih urah na glavi in obrazu ni vidnih poškodb? Ali je mogoče, da nek fizično močan moški večkrat udari žensko po očesu, in/oz. nosu in po prbližno 20-ih urah na tem mestu ni vidnih poškodb? Ali je mogoče, da je ženska istočasno utrpela udarce po nogah glavi in obrazu, nato pa se po nogah po približno 20-ih urah pojavijo modrice, na obrazu in glavi pa ne? Hvala za odgovor.

Odgovor:

Veliko vprašanj.  Očitno gre za nasilje nad žensko, za katerega ženska trdi, da ga je doživela, vi pa ne vidite tega, kar trdi. Gre izključno za medicinsko izvedenska vprašanja, ne za zdravljenje, zato vas moram opozoriti, da nisem zaprisežen izvedenec medicinske stroke in mojega mnenja ne morete uporabljati kot dokaz. Greva po vrsti.

1) Ali je mogoče, da se modrice (po obrazu in glavi) zaradi udarca pojavijo šele po nekaj dneh? Ni možno, da se modrice po glavi in obrazu pojavljajo po večih dnevih, ampak se praviloma pokažejo v roku 24 ur po poškodbi. Govoriva o modricah.
2) Ali je mogoče, da nek fizično močan moški večkrat udari žensko po obrazu in glavi, ter nato po prbližno 20-ih urah na glavi in obrazu ni vidnih poškodb? Niste navedli, ali s kakšnim predmetom ali z roko. A vseeno ni možno, da na glavi in obrazu ne bi bilo zunanjih sledi poškodb močnejših udarcev. Bile bi vsaj otekline in ali rdečine. Če bi šlo za rahle, blage udarce, pa bi lahko sledi več ne bilo po 20 urah.
3) Ali je mogoče, da nek fizično močan moški večkrat udari žensko po očesu, in/oz. nosu in po prbližno 20-ih urah na tem mestu ni vidnih poškodb? Pri močnejših udarcih na nos in oko bi sigurno bile sledi po cca 20 urah. Udarcem na nos in oko, ki ne bi pustili sledi, ne bi mogli reči, da so to bili udarci.
4) Ali je mogoče, da je ženska istočasno utrpela udarce po nogah glavi in obrazu, nato pa se po nogah po približno 20-ih urah pojavijo modrice, na obrazu in glavi pa ne? Hvala za odgovor. Med umikanjem pred ev. udarci, bi lahko z nogami zadela v kakšen trden predmet, oviro in pri tem posledično utrpela podplutbe na nogah.

Kaj dosti več težko napišem,saj ne vem cele zgodbe, okoliščin, kot tudi vi ne, saj sumite in iščete resnico. Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.