Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zakaj se izogiba seksu?


Vprašanje:

Spoštovani! 2 leti imam fanta, skupaj živiva nekaj mesecev, vendar ne pokaže zanimanja za spolnost, ne dovoli dotikanja. Spolnih odnosov nisva imela že več kot pol leta. O tem se pogovarjava vendar je vsakič isto, ne pusti mi blizu, vedno enak odgovor: saj bo, saj bom lahko.... Pravi, da ni problem, da me ne bi imel rad, ali pa da mu ne bi bila privlačna. Vem da me ima rad, vem da me ljubi in tudi privlačna se mu zdim dovolj, samo...... Ne vem več kaj naj naredim !! On ima 35 let, jaz pa 31!!

Odgovor:

Pozdravljena,
35-letni moški bi moral biti na vrhuncu spolne moči, zato je njegovo vedenje nenavadno. O vzrokih lahko samo ugibam; bodisi ga bolj kot vi privlači druga ženska (vendar vas ne želi prizadeti in zato še vztraja v zvezi), morda celo moški (pa tega noče priznati ne sebi ne drugim); morda ima njegovo vedenje in zavračanje spolnosti globlje psihološke korenine (travmatične izkušnje iz preteklosti, težko otroštvo...), ki bi jih moral razkriti v pogovoru s strokovnjakom. Možno je tudi, da ima vaš partner zadržke do svojega telesa, morda se sam sebi ne zdi dovolj privlačen ali primeren za zadovoljitev vaših potreb.
Vsekakor vztrajajte pri pogovoru in pri tem, da položi karte na mizo najprej vam, saj si to najbolj zaslužite, nato pa stopita skupaj do strokovnjaka. Zagotovo pa vajina zveza, žal, brez (zdrave!) spolnosti nima prihodnosti. Sta še premlada.
 Pika Nai

Aktiven

Pika Nai

Seks

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.