Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kdaj se vrne mišična moč?


Vprašanje:

Pozdravljeni. Nekaj časa nazaj sem vas že spraševala glede kortikosteroidov in ste mi lepo odgovorili in se vam zahvaljujem. Imam pa le še eno vprašanje glede steroidne miopatije, ki se mi je pojavila po zdravilih in me zanima če se mišična moč vrne le po telesni vadbi ali je mogoče kako posebno zdravljenje? Ker ko sem bila v bolnišnici mi je zdravnik priporočal le fizioterapevtske vaje in nič drugega. Hvala!

Odgovor:

Pozdravljena! Ne obupati. Zdravniki v bolnicah vedno predpisujejo le fizioterapijo. Pozabljajo, razen otroški kirurgi, da imajo nekateri lastno dinamiko večjo od fizioterapije. Normalno moraš živeti.  Vključi tudi gibanje in sprehode. Nekaj vaj v parterju doma zjutraj in zvečer nič ne škoduje. Pomaga, vsaj toliko kot fizioterapija. Po nekaj tednih do nekaj mesecih se vse povrne v skoraj prvotno stanje. Tudi jaz ne dvomim v diagnozo in potrebnost terapije s kortikosteroridi, zato je potrebno zdržati. Z vsem srcem te podpiram!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.