Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kaj je Sade Sati?


Vprašanje:

Spoštovani. Slišala sem, da obstaja neko obdobje imenovano Sade Sati in da Indijci dajo veliko poudarka na to. Zanima me, kaj natančno to obdobje prinaša v življenje človeka in kdaj se aktivira meni?  Rojena sem  9.1.1981, ob 9.00, v Mariboru. Hvala za vaš odgovor!

Opomba uredništva portala viva.si: pri objavi odgovora zagotavljamo anonimnost avtorja vprašanja. Podatki o rojstvu so spremenjeni.

Odgovor:

Sade Sati je obdobje, ki so v življenju posameznika zgodi vsakih 29. let od prvega Sade Satija. Kdaj ima posameznik prvi Sade Sati je za vsakogar drugače. Nekateri ga živijo že v otroštvu, drugi v obdobju odraščanja, spet tretji med časom študija.

Astrološko gledano je to tranzit (prehajanje) planeta Saturna nad našo Luno. Astrološka karta ima 12. hiš. V eni izmed njih se nahaja naša rojstna Luna. Ko se Satrun približa eni astrološki hiši pred rojstno Luno, se nam začne Sade Sati. "Vrh" Sade Satija je, ko se Saturn nahaja ravno nad Luno in zaključni del, ko se premakne v naslednjo hišo od naše rojstne Lune. Saturn je počasen planet in za prehod (tranzit) skozi eno astrološko hišo potrebuje približno 2,5 leti. Torej, 2,5 x 3 leta je 7,5 let. Zaradi občasnih astroloških fenomenov, pa se ta čas včasih podaljša ali celo skrajša.

Indijci dajo veliko poudarka na to obdobje, saj vedo, da je to obdobje namenjeno globoki duhovni rasti. V tem času naj bi se posameznik srečal z najrazličnejšimi težavami, čustvenimi stiskami, izgubam dragih oseb, živali, predmetov, stvari kot tudi materialnimi, psihičnimi in zdravstvenimi težavami. Indijci to obdobje imenujejo kar 7,5 let nesreče in žalosti. Vsak med nami to obdobje doživi na sebi lasten način in na različnih področjih življenja. To pa je razvidno iz rojstne karte posameznika.

Duhovna rast je zelo pomembna za evolucijo človeštva, saj je videti, da materialno področje že kar obvladamo. Sade Sati obdobje ni namenjeno kaznovanju, temveč zgolj prebujanju in soočanju z našo notranjostjo, duhom (dušo, Atmo) in duhovnostjo. V tem obdobju se karma najbolj "oddeluje" in to je pravzaprav dobro.

Najboljše kar lahko v tem času (in seveda že preje) naredimo je sprejemanje težav, iskanje rešitev in duhovno delo na sebi. Da čim več prebiramo duhovno literaturo, se poglabljamo vase, iščemo tišino znotraj sebe - izklop osebnosti vsaj za nekaj trenutkov dnevno in izklopimo vse misli v našem umu. Priporoča se ponotranjanje, zdrav način življenja, solidarnost, izvajanje asan, zdrava prehrana, negovanje čistih misli in še kakšne druge tehnike za modifikacijo karmičnih vplivov (npr. Rasa tehnike). Če se posameznik, v obdobju Sade Satija ne "obrne vase", se lahko dogodi, da mu Šani (Saturn) vzame vse na kar je navezan.

Posebno priporočljive so donacije oziroma dobra dela za reveže, invalide, starejše in osamljene ljudi, saj lahko s skladnimi aktivnostmi učinkovito izboljšamo svojo karmo. Če z zgoraj omenjenimi aktivnostmi začnemo že v obdobju pred Sade Satijem, večjih problemov tekom Sade Satija ne bi smelo biti.

Darovanja za Saturna je najbolje izvajati ob sobotah, saj je sobota Saturnov dan. Vse zgoraj naštete aktivnosti se svetuje izvajati ob sobotah in vaš "bančni račun" za planet Saturn se "polni"

Zanima vas tudi, kdaj se vam prične obdobje Sade Satija?
Ko ste se rodila, je bila Luna na 2,5 stopinjah znamenja vodnarja.
Prvi Sade Sati ste živela od 14. 12. 1991 do 16. 4. 1998. Torej v vaših najstniških letih (11. do 17.).
Naslednji Sade Sati se vam začne 24. 1. 2020 in bo trajal do 22. 2. 2028.

Če imate še kakšno vprašanje v zvezi z Sade Satijem, vam z veseljem odgovorim.

Vse lepo!

 Zarja Đotišini, indijska astrologija

Aktiven

Zarja Đotišini, indijska astrologija

Astrološko svetovanje in vedeževanje

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal