Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Dvig prsi po odstranitvi vsadkov


Vprašanje:

Pozdravljeni, zanima me, če v vaši ordinaciji v Kliničnem centru za samoplačnike opravljate tudi dvig prsi - mastopeksijo? Navedeni poseg bi rada izvedla po tem, ko bi se mi predhodno odstranili silikonski vsadki, ki so mi po 12. letih začeli povzročati težave. Zanima me tudi, če je odstranitev vsadkov in dvig dojk mogoče opraviti istočasno, ali mora med obema posegoma poteči nekaj časa in kje se lahko naročim za navedeni poseg, katerega bi želela opraviti čim prej. Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem.

Odgovor:

Spoštovana

po odstranitvi protez se dojki vrneta v obliko podobno tisti pred povečanjem z vsadki. Ponovno se pojavi ptoza (povešenost) dojk, v kolikor je bila ta izražena pred operacijo. Pogosto se povešenost še poslabša zaradi staranja tkiv. Izbira izrazito velikih vsadkov dodatno razširi dojki, kar dodatno pripomore k povešanju po odstranitvi.

Običajno oba posega opravimo v eni operaciji. V posameznih primerih (zelo tanko tkivo dojke, potreba po izrazitem dvigu bradavice in kolobarja ali pri strastnih kadilkah) je poseg varneje opraviti v dveh časovno (okoli 3 mesece) ločenih operacijah.

Pred posegom se je potrebno natančno pogovoriti o vzrokih težav z vsadki. Pogosto je boljša rešitev zamenjava vsadkov z ustreznejšimi. Odstranitev vas vrača v čas, ko z velikostjo prsi niste bili najbolj zadovoljni. Mastopeksija sicer bistveno izboljša obliko dojk, potrebno pa se je sprijazniti z dodatnimi brazgotinami. Pri pregledu bo lažje svetovati pravo operacijo.

V UKC Ljubljana opravljamo vse vrste estetskih operacij. Lahko se naročite na poseg.
asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Aktiven

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Operacije

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.