Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Mehurčkasti izpuščaji na bradi


Vprašanje:

Pozdravljeni! Na bradi so se mi pred dobrim mesecem pojavili izpuščaji v obliki majhnih mehurčkov (zdi se, kot da bi bili napolnjeni z vodo), izpuščaji me ne srbijo. Ker so me izpuščaji začeli motiti in niso izginili, sem se napotila k osebnemu zdravniku. Ta mi je predpisal antibiotik  ter magnezijeve šumeče tablete. Sedaj je že dva tedna od tega, izpuščaji sploh niso izginili, zdi se mi celo, da jih je še več. Prosim za nasvet. Lp, hvala!

Odgovor:

Pozdravljeni!
Niste prav dobor opisali, kako izgledajo mehurčki - ali so v grupi skupaj, ali so posamični, kot mozoljčki....
Še najbolj verjetno se mi zdi, da gre za perioralni dermatitis, ki bi se moral po antibiotiku (vendar po več kot le tridnevnem jemanju) popraviti. Vsekakor vam svetujem, da nehate uporabljati negovalna sredstva, ki jih sicer redno uporabljate; da očistite kožo z olivnim oljem (na vatirancu) in parimi kapljicami mlačne vode ter, da se mažete le z Bepanthen ali Panhol kremo (do nadaljnjega). Nikakor ne uporabljajte kortikosteroidnih krem.

Če se stanje ne bo umirilo, obiščite dermatologa, saj so težave (če gre za perioralni dermatitis) lahko dolgotrajne in se rade ponavljajo.
Lep dan vam želim!
mag. Metka Adamič, dr. med.

Neaktiven

mag. Metka Adamič, dr. med.

Kožne bolezni

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.