Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Fizične bolečine in anksioznost


Vprašanje:

Pozdravljeni, pišem vam v upanju, da mi boste vsaj malo pomagali pri vprašanju. Že 3 leta se zdravim  za anksiozo. MIslim, da jo imam v hujši obliki. Zanima me, zakaj me boli telo, glava, hrbet, vrat me boli kot da je zategnjen, bolečine imam tudi v prsnem košu- pikanje okrog srca. Zakaj so bolečine zjutraj, ponoči pa ne? Mislite,  da je res to le psiha? Hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovani,

težave na področju duševnega zdravja se pogosto odražajo na telesnem področju. Velja tudi obratno - telesne bolezni vplivajo na naše psihično počutje. Telesno in duševno zdravje je torej medsebojno povezano in včasih je težko razmejiti, kateri vzroki so povsem telesni in kateri duševni. V primeru bolečin, kot jih opisujete, je vsekakkor smiselno opraviti več preiskav- tako na telesnem kot na psihiatričnem področju. Če ste že opravili preglede pri zdravnikih in niso odkrili drugih vzrokov vaših bolečin, je smiselno nadaljevati s psihiatričnim in/ali psihoterapevtskim zdravljenjem. Včasih ljudje opisujejo neverjetno izboljšanje telesnega počutja, potem, ko so se začeli zdraviti pri psihiatru.

Predlagam Vam, da nadaljujete začeto zdravljenje ter da sami, kolikor se da, poskrbite za redno gibanje v naravi, zdravo hrano, dovolj spanja ter negovanje stikov z ljudmi.

Želim Vam veliko uspeha!


Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

29. 12. 2010 16:19:01
pozdravljeni imam eno vprasanje.Ko sem bila se majhen otrok so me starsi vedno pretepali za brez veze.Seveda so takoj sosedi prijavili socialni sluzbi in so me prisli iskat ampak jih je ati nagnal .Imam tezavo v tem da so me imeli zelo pod strogim nadzorom in imam posledice da sem zelo zivcna in strah me je vsake stvari in celo teme.Za vsako stvar se zacnem zelo tresit celo zdravila sem jemala tritace kot se jim rece.Prosim dajte mi prav svetovat.Pa tudi takrat me je strah ko se ati kaj za dere se zdaj in vedno na slabo misli.Seveda je ati zivcni bolnik in je bil zaradi tega na zdravljanju.Ampak se vedno je zelo strog.Zato vas prosim za dober nasvet.Najlepsa hvala lp