Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Mikroinekcije za odpravo strij


Vprašanje:

Ali mikroinekcij pomagajo, da stije popolnoma izginejo? Prebrala sem: "To je najboljši način za popravljanje izrazitih strij in za odpravljanje tistih, ki so se šele pojavile. Z zelo tankimi iglami vzdolž celotne brazde v kožo vnašajo snovi, ki spodbujajo tvorbo kolagena in elastina. Koža se počasi "polni" in strije izginejo. Injekcije z glikolno kislino povzročajo blag piling in spodbujajo obnavljanje površinskih kožnih celic, pri čemer zmanjšujejo brazde."

Odgovor:

Spoštovana!
Prepričana sem, da strije na ta način ne izginejo popolnoma, saj doslej zanesljivo še ni nobene metode, ki bi strije zanesljivo odstranila ali preprečila njihovo nastajanje ( o tem priča tudi veliko število najrazličnejših kozmetičnih sredstev, metod in postopkov, ki to obljubljajo). Glikolna kislina, ki jo apliciramo s postopkom mezoterapije (ki jo navajate) ali pa, če jo izvajamo v obliki kemičnih "pilingov", ima določen pomen pri stimuliranju obnove kože.

Pri nas, v Dermatološkem centru Parmova, imamo veliko izkušenj na tem področju z več najbolj sodobnimi metodami (lasersko zdravljenje, radiofrekvenčno zatezanje kože, frakcionirani laserski posegi, kemični pilingi z visokokoncentriranimi sadnimi kislinami). Na podlagi nekajletnih izkušenj vam lahko zagotovim, da so učinki najlepši v primerih, ko so stije sveže, še rožanto-modrikaste in jih tretiramo z vaskularnimi laserji 2-3x. Ostale metode, vključno z mezoterapijo niso privedle do zaželenih in pričakovanih rezultatov.

Lepo vas pozdravljam!
mag. Metka Adamič, dr. med.

Neaktiven

mag. Metka Adamič, dr. med.

Kožne bolezni

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.