Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Finance in odnos med nama


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni! Zaslužim več kot moj mož in me zanima, ali naj imam zato tudi večji vpliv pri finančnih odločitvah v najini družini. Kakšen odnos naj sploh imava do najinih prihodkov - gledava kot na skupne prihodke, imava povsem ločeno in si razdeliva med seboj stroške ...? Hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovani,

dogovor glede financ v družini je individualna stvar vsakega para in naj bi temeljil na dogovoru med njima. Ne glede na to, kolikšen delež stroškov kdo plačuje, se mi zdi pomembno, da se z dogovorjenim oba strinjata in da nihče nima občutka, da je prikrajšan. Ljudje večkrat povedo, da se dobro obnese način, da npr. tisti, ki zasluži malo več, plačuje nekaj več položnic, oba pa prispevata določeno vsoto v fond za skupne stroške (hrana ipd). Smiselno je, da vsak ohrani del svojega dohodka zase, za svoje potrebe.

Odnos do financ in konflikti v tej zvezi so pogost problem v partnerskih odnosih, ki ga srečujemo v psihoterapiji, zato je zelo koristno, če boste uspeli sprejeti dogovor, ki bo za oba zadovoljujoč.

Lep pozdrav!