Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zdravo hujšanje in odprava celulita?


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Stara sem 32 let in se zadnji dve leti  kar naprej redim. Visoka sem 170 cm  in imam 69 kg in seveda ogromno celulita na stegnih. Sem tudi mamica dveh otrok in neprestano na sprehodih, tekanju itd. Ampak kaj dosti ne shujšam, najbolj me pa moti celulit. Jem svež ananas in spijem na dan 2 litra vode. Ne vem kaj naj še naredim, prosim za pomoč!
Lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovana,

na žalost za vašo težavo, ki pesti mnogo žensk, ni enostavnega odgovora. Če se v zadnjem času redite, pomislite kaj ste spremenili v svojem življenju. Ste prenehala dojiti, spremenila ritem prehrane, jeste drugače, manj ali več spite? Vse to ima lahko vpliv na vašo težo.

Gibanje, ki ga opisujete najverjetneje ni dovolj, da bi z njim ohranjali svojo težo. Za športno aktivnost, ki bi pomagala pri hujšanju, se šteje gibanje vsaj 3 x na teden po 45 min (nepretrgoma), morate se tudi zadihati in prepotiti. Da spijete 2 litra vode je odlična navada, vendar pri celulitu ne pomaga kaj dosti, če nimate urejene uravnotežene prehrane, rednega in resnega gibanja in rednih masaž (lahko se masirate sama). Tudi za ananas velja podobno. Odprava celulita je precej dolgotrajen postopek in zahteva tako doslednost pri hrani, kot pri gibanju. Če iz svoje prehrane izključite vsa predelana živila in povečate vnos presnih živil na 50%, imate zelo dobre možnosti, da se nadloge rešite. Kot že rečeno, težave se morate lotiti celovito in z veliko mero vztrajnosti.

Srečno!
 Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Neaktiven

Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Rekreacija Diete in hujšanje

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.