Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Managerski pregled


Vprašanje:

Kje se lahko opravi pregled za managerje? Je to samoplačniško? Te lahko napoti samo podjetje ali se lahko prijavi za pregled tudi posameznik?

Odgovor:

Preglede za manegerje opravljajo običajno enote medicine dela in seveda vsaka ustanova, ki ima licenco za preglede, ki jih lahko ponudi. Na internetu boste našli številne firme, ki ponujajo takšne preglede. Kot pri vsem, kar kupimo, iščemu tudi tu predvsem kvaliteto.

Seveda pregledi ne gredo v breme zdravstvenega zavarovanja, ampak so samoplačniški. Za te preglede velja pravilo "naročnik je plačnik". Če je naročnik delodajalec, potem je plačnik delodajalec. Lahko pa se na tak pregled naroči tudi posameznik, ki je v tem primeru naročnik storitve in seveda tudi plačnik.

Vsak pregled , tudi preventivni , je kamenček v mozaiku posameznikovega zdravja in pri tem je čisto vseeno, ali je plačnik zdravstvena zavarovalnica, podjetje ali posameznik. Vsak presoja, ali je pripravljen tudi sam kaj plačati za svoje zdravje ali meni, da je za to dolžan nekaj narediti samo delodajalec.
Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.