Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Preventivni pregled krvi


Vprašanje:

Prijateljica mi je povedala, da je priporočljivo preventivno pregledovanje krvi. Tako naj bi že vnaprej ugotovila, česa mi primanjkuje in bi lahko ukrepala pred prvimi resnejšimi simptomi. Naredila naj bi si neko splošno krvno sliko, iz katere bo razvidno stanje v mojem telesu. Stara sem 25 let, brez zdravstvenih problemov. Imam urejeno prehrano, ukvarjam se s športom. Je takšna preventivna preiskava res priporočljiva, pa tudi izvedljiva?

Odgovor:

Spoštovana, žal je ni metode v medicini, ki bi vam dokazala, da ste ZDRAVA. Zdrav je človek, ki zadovoljivo funkcionira v svojem okolju. Malce čudno, ampak taki so tudi bolniki, ki so v borbi z rakom. Torej prisluhnite telesu in če je vse ok, pustite medicino pri miru, že trako je vse preveč naravnih pojavov medikaliziranih.

Ni je splošne preiskave krvi kar tako. Analizo naroči zdravnik, ki na osnovi tega, kar pove bolnik in na osnovi pregleda posumi, kaj bi bilo lahko narobe.Številni bolniki z rakom imajo krvne izvide (osnovna krvna slika) čisto OK, številni povsem zdravi imajo v krvi pri preiskavah kar tako povišane snovi, ki kažejo na raka, pa tega nimajo.
Torej pri 25 letih uživajte življenje in ne mislite na bolezen!
LP!