Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Do kdaj lahko zanosim?


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni. Stara sem 30 let, imam doživljensko hipotirozo. Zanima me, do kdaj imam časa zanositi. Naj povem,da imam preveč kg in mi menstruacija non stop zamuja. Ali je skrb upravičena glede plodnosti? Imela sem težko mladost zato trenutno še študiram. Malo sem pod stresom, z občutki krivde, ker še nisem diplomirala, preje nisem imela pogojev... Do kdaj, če spoznam pravega partnerja, imam čas zanositi? Lep pozdrav, s spoštovanjem!

Odgovor:

Pozdravljeni!

Hipotiroza ni ovira za zanositev ali rojstvo otroka, le vrednosti ščitničnih hormonov morajo biti v mejah normale oz. zdravila morate jemati redno.

Mnogo žensk, predvsem v zadnjih letih zanosi in tudi rodi zdravega otroka tudi po 35. letu. ali kasneje. Ko boste imeli pogoje za otroka pa obiščite ginekologa ali ginekologinjo, ki se ukvarja posebno s bolnicami, ki težje zanosijo oz. z neplodnostjo, to pa le zato, da ne bi zamujali časa in da bo do zanositve prišlo preje (mislim predvsem na neredne menstruacije). Zaradi tega, ker niste diplomirali ne imejte občutka krivde, pomembno je, da ste na pravi poti. Mnogo ljudi nikoli ne diplomira, zato Vam za Vaš trud lahko samo čestitam!

Želim Vam vse dobro, lep pozdrav!
prof. dr.  Marjetka Uršič Vrščaj, dr. med.

Neaktiven

prof. dr. Marjetka Uršič Vrščaj, dr. med.

HPV in rak materničnega vratu

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.