Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Močno otekanje nog


Vprašanje:

Pozdravljeni,

imam sedečo službo, sem tik pred meno, redno me bolijo noge, ki mi v poletnem času tudi močno otekajo, četudi redno vstajam in se med delovnim časom sprehajam. Noge imam dvignjene na pručki in jih večino časa ne križam. Brez kompresijskih nogavic imam dvojni obseg nog, s kompresijskimi nogavicami pa je kljub temu povečan. Kaj naj naredim?

Lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani,

glede na to, da omenjate kompresijske nogavice, menim, da imate motnje venskega obtoka, ki so jih ugotovili zdravniki in predpisali nošnjo kompresijskih nogavic. Če temu ni tako, je nujen obisk pri zdravniku, ki bo ugotovil vzrok otekanja vaših nog. Sedeč poklic je za cirkulacijo slab. Nujno je, da imamamo primeren stol, da preprečimo zažemanje žil in s tem odtok krvi in limfe iz spodnjih okončin. Nikoli ne smemo križati nog. Pravilno ste navedli, da se med delovnim časom občasno sprehodimo.

Nič niste povedali o svoji telesni teži. Tudi ta je pomemben dejavnik pri zastoju krvi v spodnjih okončinah. Skratka, če želite natančen odgovor, mi posredujte nekaj informacij o nanizanih neznankah. Mena nima nič z otekanjem nog. Je naraven pojav, ki bi moral miniti brez posebnih težav, če je ženska zadovoljna, zdrava in samozavestna.

Lep pozdrav!