Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Zvračanje noge navznoter


Vprašanje:

Moja 18-mesečna hči ima platfus, zelo hud platfus na obeh nogah, na desni pa je močnejši in nogo že zvrača navznoter (zasuka gleženj navznoter). Kaj naj storimo, ali potrebuje fizioterapijo, pregled/preiskavo, druge pripomočke (npr. posebne čevlje …)?

Odgovor:

Ploska stopala pri majhnih otrocih so normalen pojav. Stopalo se s hojo in rastjo preoblikuje in dobiva svojo pravo obliko. Zato zaenkrat posebna skrb ni na mestu. Ob sistematskem pregledu bo pedater pozoren tudi na pravilno obliko stopal in hojo otroka.
mag. Gorazd Kalan, dr. med.

Aktiven

mag. Gorazd Kalan, dr. med.

Otroške bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

19. 09. 2016 09:45:05
Pozdravljeni,

Moja 11 letna hčerka ima plosko stopalo. V letošnjem letu so se pojavile bolečine v predelu ahilove tetive. Trenira ritmično gimnastiko povprečno 22 ur na teden. Obuta je v usnjene copatke podobne balerinkam tako da kakšni vložki med vadbo najbrž ne pridejo v poštev. Zanima me, če je lahko plosko stopalo razlog bolečin oziroma kakšna je preventiva poleg hladilnih mazil, smrekove smole in masaže. Laično menim, da zaradi ploskega stopala prihaja do povečane obremenitve ahilke saj se mora le-ta prilagajati povečanemu raztezanju zaradi zvračanja navznoter. Ali morda tudi svetujete obisk pri zdravniku - ortopedu.

Hvala za odgovor in lep dan še naprej,

Andrej