Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Hujšanje s tabletami


Vprašanje:

Soseda je spomladi zelo intenzivno hujšala s tableti (Alli). V treh mesecih je shujšala sedem kilogramov. Nič ni telovadila in tudi nobene diete ni imela. Ali mislite, da je ta način hujšanja primeren?

Odgovor:

Spoštovani,
Želite celo življenje jesti tablete, da boste ohranjali telesno težo?

Osebno sem zelo proti tabletam in ostalim pripravkom za zniževanje teže. Naj razložim. Tabletke Alli preprečujejo absorpcijo maščob. Vendar pa dobite kalorije tudi iz druge hrane, ne samo iz maščob. Kaj pa te ostale kalorije? Alli priporoča tudi dieto s 1400 kcal na dan. Že sama dieta s toliko kalorijami, brez tabletk, načeloma zadostuje za hujšanje do 0,8 kg na teden, odvisno od vaše teže, let in višine. Vprašajte se tudi kakšno ceno plačuje vaše telo, če ga dnevno hranite s slabo prehrano, koliko življenjsko pomembnih snovi sploh dobi? In koliko dela nalagate telesu, ko vanj vnašate kemične tujke v obliki tablet, ki delujejo prot osnovnim funkcijam telesa, presnovi, ki je bistvena za preživetje?
In nenazadnje, koliko denarja boste porabili, če boste do konca življenja uživali tabletke ?
Iz izkušenj vam lahko povem, da pri hujšanju, če želite izboljšati ali ohraniti zdravje in težo tudi vzdrževati, žal še ne poznamo bližnjic. Urejena prehrana in zmerno gibanje je še vedno edina čarobna formula.
Še informacija o okvirih hujšanja. 7 kg v treh mesecih pomeni počasno hujšanje. Varno hujšanje z uravnoteženo prehrano, kar pomeni do 4 kg na mesec, lahko dosežete tudi samo z zelo uravnoteženim jedilnikom. V 3 mesecih morate tako izgubiti vsaj 10 kg, brez posebnega odrekanja in predvsem brez dodatnih kemikalij.

Srečno!
 Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Neaktiven

Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Rekreacija Diete in hujšanje

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.