Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

operacija


Vprašanje:

operacija Stara sem 20 let, avgusta imam operacijo nosnega pretina in povečane žrelnice. Vprašala bi ali so velike bolečine po operaciji? Kako dolgo si v bolnišnici, ali imaš kakšno posebno vrsto hrane? Za odgovor se zahvaljujem.

Odgovor:

Spoštovana,

Upam, da nimate preveč starhu pred načrtovano operacijo. Očitno imate težave z dihanjem in je operacija na mestu.
Kar se tiče odstarnitve žrelnice, je to majhen poseg. Operacije pretina pa so lahko različno agresivne, odvisno od tega, kaj je narobe: če gre za hujšo deformacijo (zamik, skrivljenost...), je seveda poseg malo večji, včasih se samo popravi greben, ki se naredi na pretinu. V nobenem primeru pa ne gre za nek večji in tvegan poseg, običajno oditete domov isti ali naslednji dan.

Z bolečinami pa je tako- praviloma ni hudega, po potrebi vzemite kakšno pritibolečinsko tableto.Pred operacijo ni priporočljivo jemati zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi (acetilsalicilna kislina...)
Glede prehrane ni omejitev, včasih so priporočali sladoled, kar tudi ni od muh v tej vročini....
Srečno!

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

4. 06. 2012 10:06:43
Imam sina, ki je star 22 let. Od 14 leta se bori z nosno polipozo. Bil je že več krat operiran. Zelo teško diha in zelo pogosto piha nos iz katerega ne dobi skoraj nič sluzi, saj je nos skoraj čisto zamašen. Redno hodi na endoskopije. Zanima me ali obstajajo zraven nosnih pršil, fizioloških raztopin ter tablet, ki jih uporablja že nekaj let- singular, še kakšo zdravilo ali karkoli s čim bi mu lahko pomagala. Akumpunkturo je probal, bilo je brez učinka.
Naj bi bil alergičen in imel asmo, vendar nič ni točno dokazano. Nosne polipoze nima nobeden v družini.
Prosim Vas za nasvet!