Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Prezgodnji izliv


Vprašanje:

Psihiatrija Pozdravljeni, star sem 23 let, zdrav in brez težav. Partnerko imam že sedem mesecev. Že od samega začetka najinega spolnega življenja me muči velik problem. Pri vsakem odnosu pride do prezgodnjega izliva - takoj ko se vzburim, doživim izliv. Partnerka nima veliko od odnosa, pa tudi jaz sem zaskrbljen. Ali obstajajo kakšna zdravila in tehnike, ki bi mi pomagali odpraviti neprijetno motnjo? Hvala za odgovor Miloš

Odgovor:

Prezgodnji izliv je skoraj vedno posledica prevelike zaskrbljenosti, napetosti, nesproščenosti in strahu. Treba se je torej čim bolj sprostiti. To seveda ni lahko, če vas muči strah, da bo spet prehitro prišlo do izliva. Toda sproščanja se je mogoče naučiti, morda s kako primerno kaseto, ki so naprodaj v knjigarnah.

Eden od možnih uspešnih načinov podaljšanja časa do spolnega izliva, je tale: lezite na hrbet, partnerka naj vam z roko draži spolni ud. Ko začutite, da bo prišlo do izliva, ji dajte znak ali recite, naj preneha z draženjem. Preneha naj vas dražiti za pet do dvajset sekund, toliko, da mine občutek prihajajočega izliva. Nato naj partnerka nadaljuje z draženjem. To naredita trikrat, štirikrat, nato pa lahko pustite izlivu prosto pot. Pri tem se nikakor ne zadržujte, marveč se osredotočite na užitek. Tudi partnerka bo pri tem zanesljivo uživala, njo pa lahko zadovoljite tudi z roko ali usti.Ko v tem položaju dobite zadovoljiv nadzor nad izlivom semena, spremenita položaj. Partnerka naj bo zgoraj. Ko s spolnim udom v njeni nožnici začutite, da utegne priti do izliva, prenehajte z gibi in počakajta od pet do dvajset sekund. Tudi v tem položaju naredite to vsaj štirikrat, preden pride do izliva.

Ko boste zadovoljni z nadzorom izliva v tem položaju, nadaljujta na enak način še v bočnem položaju, nazadnje pa še v položaju, pri katerem ste vi zgoraj.

Veliko užitka vama želim!


prof. dr. sci. Slavko Ziherl, dr. med.

Neaktiven

prof. dr. sci. Slavko Ziherl, dr. med.

Partnerski odnosi in samsko življenje

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.