Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Prehranska dopolnila za dvig energije


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 43 let in se v prostem času veliko ukvarjam s športom (pohodništvo, kolesarjenje, aerobika ...). Zadnje pol leta ob dolgotrajnih naporih opažam, da mi "zmanjka goriva", sem popolnoma izpraznjena, brez moči. Jem raznoliko hrano, spim dobro in povprečno sedem ur na noč. Bila sem pri svoji osebni zdravnici, ki mi je dala pregledati kri in UZ trebuha in so bili vsi izvidi v redu. Premišljevala sem o tem, da bi začela jemati kakšna prehranska dopolnila, da bi se to stanje izboljšalo, vendar sem v dvomih, katere in ali so sploh potrebna. Prosim za vaše mnenje.

Hvala.

Odgovor:

Spoštovani,

pri aktivnem načinu življenja je dodatek prehranskega dopolnila priporočen. Na prvem mestu, je pomemben vnos magnezija v obliki magnezijevega citrata, v odmerku vsaj 300-400mg.
Prehranjujte se zdravo, jejte hrano, bogato z omega 3 maščobnimi kislinami (losos, sardine, skuše, inčuni, laneno seme, orehi, morske alge …). Omejite vnos sladkorja, kofeina. Morda bi bilo smiselno dodati tudi omega 3 maščobne kisline v obliki prehranskih dopolnil, ki so koncentriran vir hranil. Pomembno je tudi, da pazite, da je v prehranskem dopolnilu zadostna vsebnost EPA in DHA (vsaj 250 mg).
Svetovala bi vam še vnos vitamina C, v vsebnosti vsaj 500 mg dnevno s podaljšanim sproščanjem.

Lep pozdrav.

 Lara Pezdir Podbregar, mag.farm.

Aktiven

Lara Pezdir Podbregar, mag.farm.

Zelišča in zdravilne rastline Zdrava hrana

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal